Groningen-topschutter Strand Larsen krijgt vakantie van Buijs

Groningen-topschutter Strand Larsen krijgt vakantie van Buijs

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 november 2020 – Feyenoord hoeft zondag geen rekening te houden met Jörgen Strand Larsen. De clubtopscorer van FC Groningen scoorde tot dusver al drie keer voor zijn club, maar zal dit weekend niet in actie komen. De twintigjarige Noor wordt door Danny Buijs buiten de selectie gelaten.

Het is volgens Buijs hoog tijd dat de aanvaller rust krijgt om de batterij weer op te laden. De spits krijgt twee weken vakantie van zijn club. "We maken voor iedere speler een individuele periodisering, daaruit kwam naar voren dat we voor Jørgen een vakantie moesten creëren waarin hij goed kan herstellen om hem het hele jaar fit en fris te houden", vertelt Buijs via de clubkanalen.

De keuze is opvallend, aangezien de spits drie keer scoorde in de laatste twee wedstrijden. Tegen Feyenoord had hij dus een gevaarlijk wapen kunnen zijn. "Maar de emotie mag het nooit winnen. Dit plan was al weken geleden opgesteld en de data bevestigen de keuze. Hij ging al weken steeds moeizamer herstellen. Je mag niet het risico nemen dat je zo'n jongen aan een onnodige blessure helpt.''

Reacties

gerelateerd