Sparta vreest vertrek Fraser: "Interesse streelt je altijd"

Sparta vreest vertrek Fraser: "Interesse streelt je altijd"

6 november 2020 – Nu John van den Brom op het punt staat om FC Utrecht in te ruilen voor RC Genk, gaat het veelvuldig over wie zijn opvolger moet worden bij de Domstedelingen. René Hake, die tijdelijk de honneurs waarneemt heeft wel oren naar de functie, terwijl ook de naam van Henk Fraser rondzingt. De trainer van Sparta meldt dat er nog geen sprake is geweest van contact met de club.

"Ik heb alleen gehoord dat mijn naam genoemd wordt. En interesse streelt je natuurlijk altijd. Maar ik geloof dat er wel meerdere namen genoemd worden", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Wat vindt de coach van een eventuele stap naar Utrecht? "Supporters vinden het altijd vervelend als spelers Sparta 'een tussenstop' noemen in hun loopbaan. Ik snap zo'n uitspraak daarentegen altijd heel goed. Een topsporter moet ambities hebben, daar wordt hij beter van. En wat voor een speler geldt, geldt ook voor een technisch directeur. En dus ook voor een trainer. Maar op dit moment speelt er niks. Ik hou me volledig bezig met Sparta. Dat verdienen de spelers, dat verdient de club."

Technisch directeur Henk van Stee houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zou het begrijpen als Utrecht de trainer wil strikken. "Henk zou niet misstaan als trainer van Feyenoord of FC Utrecht. Daar past hij vanwege zijn karakter en vanwege zijn verleden bij die clubs", vindt de eerlijke directeur. Aanvoerder Adil Auassar sluit zich daar bij aan. "Heel logisch dat hij genoemd wordt aangezien hij een hele goede trainer is. Maar laat hem alsjeblieft bij ons blijven. We willen hem niet kwijt."

Lees ook: Verbazing over Van den Brom, Hake wil langer door

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021