Álvarez: "Kennelijk verwacht men iets wat ik niet kan bieden"

6 november 2020, 13:50

Na een voortvarende start is Edson Álvarez uit de gratie geraakt bij Ajax. Trainer Erik ten Hag ziet hem niet als belangrijke kracht en zet de Mexicaan meestal op de bank. Opvallend, aangezien hij in de eerste maanden wel veel in actie kwam. Álvarez kwam naar eigen zeggen goed uit de coronastop, maar raakte toch uit de gratie.

In de stop keerde hij terug naar eigen land om zich daar voor te bereiden op een nieuwe periode. Die pauze deed de middenvelder goed en daarna keerde Álvarez vol vertrouwen terug. "Mijn zelfvertrouwen was terug, ik voelde me weer op mijn gemak. In een paar maanden tijd ben ik een stuk explosiever en sterker geworden. Mijn spel is intenser en ik kan me beter positioneren. Zo sta ik na een moeilijk jaar uiteindelijk waar ik hoopte te staan", zegt hij tegen Ajax Life.

Toch merkt hij juist nu dat de waardering er niet is en dat Ten Hag hem weinig vertrouwen geeft. "Het komt bij Ajax regelmatig voor dat we winnen en ik tevreden van het veld stap en het gevoel heb dat ik uitstekend heb gespeeld. Toch hoor ik vanuit de buitenwereld dan kritische geluiden", zegt hij. "Daar heb ik dan wel moeite mee. Kennelijk verwachten mensen iets van me wat ik niet kan bieden. Gelukkig kan ik steeds beter met die kritiek omgaan. Zelfs Ronaldo en Messi krijgen kritiek, waarom zou ik daar dan aan ontsnappen?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen