Definitieve selectie Oranje: Klaassen terug, Ihattaren, geen Bijlow

6 november 2020, 12:04   Bijgewerkt: 6 november 2020, 12:18

Frank de Boer heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de laatste interlandperiode van dit kalenderjaar. Onder anderen Davy Klaassen, Mohamed Ihattaren én Tonny Vilhena zijn opgeroepen voor de duels met Spanje (oefen), Bosnië en Herzegovina en Polen (Nations League). Daley Sinkgraven moet zijn debuut nog even uitstellen: hij zit niet bij de definitieve selectie. Ook Kevin Strootman, Justin Bijlow en Perr Schuurs vielen af. 

Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) en Pablo Rosario (PSV) zijn de andere afvallers onder De Boer. Marten de Roon (Atalanta Bergamo) en Denzel Dumfries (PSV) ontbreken eveneens in de selectie, omdat ze niet fit zijn. Over het ontbreken van Strootman is De Boer duidelijk: "De situatie heb ik al met hem besproken in het vorige trainingskamp. Zijn situatie in Marseille is niet rooskleurig", aldus de coach over de 123 minuten die Strootman dit seizoen speelde.

"Dat is niet goed voor het Nederlands elftal en ook niet voor hem. Toen zei ik al: 'Als er niks verandert, ga ik voor andere mensen kiezen.' Die situatie is niet veranderd. Daarom kies ik nu voor anderen, maar ik hoop dat zijn situatie nog wel verandert en dat hij weer in de picture komt. Hij is een belangrijk persoon in de spelersgroep, maar het voetballende is wel leidend. Laten we vooral hopen dat zijn situatie verbetert", aldus De Boer, die Klaassen dus wel oproept. "Hoe hij zich nu manifesteert bij Ajax, dat ziet er heel goed uit. Ook gezien het feit dat Marten de Roon er niet bij is en Leroy Fer geblesseerd is, lijkt Klaassen mij een logisch vervanger."

Oranje speelt binnenkort alweer drie interlands onder De Boer, waarvoor twee in de Nations League. Daarin moet het zich zien te plaatsen voor de finaleronde, maar heeft het plaatsing daarvoor niet meer in eigen hand. Op 11 november wordt er voor het eerst afgetrapt: in de Johan Cruijff ArenA is dan Spanje de tegenstander in een oefeninterland. Daarin gaan we vermoedelijk andere spelers zien dan in de Nations League, kondigde De Boer alvast aan.

"Je wilt presteren tegen een prestigieus land, maar we weten allemaal dat het een oefenwedstrijd is. Dan liggen de belangen ietsje anders", erkende De Boer. "Het is een mooie kans om andere jongens aan het werk te zien, die je nog weinig hebt gezien in Oranje. Ik denk dat Spanje precies hetzelfde heeft. Zij zullen zich na het slechte resultaat tegen Oekraíne ook richten op de Nations League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen