Arteta vindt dat VAR ook in groepsfase EL ingevoerd moet worden

6 november 2020, 11:24

Arsenal-manager Mikel Arteta heeft een dringend beroep gedaan op de UEFA. Volgens de oefenmeester van The Gunners zou het wel zo eerlijk zijn om ook in de groepsfase van de Europa League de VAR in te voeren, zoals in de Champions League ook is gebeurd. Volgens de Spaanse coach zou dat de eerlijkheid van het voetbal 'enorm bevorderen'.

"Als we toch geloven dat de VAR het beste is voor iedereen, dan moeten we het ook in de groepsfase van de Europa League invoeren", vond Arteta, die gevraagd werd naar zijn mening naar aanleiding van een treffer van Eddie Nketiah tegen Molde FK. Die goal werd afgekeurd wegens buitenspel, maar dat bleek geen buitenspel te zijn. Protesten van Arsenal-spelers liepen echter op niks uit.

"We gingen klagen bij de scheidsrechter, omdat het duidelijk geen buitenspel was. De VAR kan normaal ingrijpen en dat dan terugdraaien. De UEFA moet er naar kijken en als het mogelijk is veranderen", vond Arteta. Vanaf de knock-outfase van de Europa League is er wel een VAR actief, maar in de groepsfase vooral om financiële redenen (nog) niet. Arsenal won overigens wel 'gewoon': 4-1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen