Van den Brom al niet meer voor de groep bij FC Utrecht

6 november 2020, 10:05   Bijgewerkt: 6 november 2020, 12:12

John van den Brom staat dit weekend niet meer voor de groep bij FC Utrecht. De selectie van de Domstedelingen wordt voorlopig geleid door René Hake en Rick Kruys. Van den Brom en assistent Dennis Haar hebben van de club ruimte gekregen om hun ophanden zijnde transfer naar RC Genk af te ronden. Het duo is daardoor dus nu al vertrokken uit de Domstad en ontbreekt om die reden tegen Ajax.

De afgelopen dagen kwam al naar buiten dat RC Genk de Nederlandse coach wil aanstellen en zelf had hij daar ook wel oren naar. Zodoende kwam de overgang in een stroomversnelling terecht en ontbreekt Van den Brom vrijdag dus al bij FC Utrecht. De Domstedelingen zouden al langer niet helemaal tevreden zijn met het werk van de coach en gingen daarom akkoord met de transfersom van een half miljoen euro.

KRC Genk richtte zijn pijlen aanvankelijk op Marc Brys, maar de trainer besloot zijn huidige club OH Leuven trouw te blijven. Daarna prijkte de naam van Van den Brom bovenaan het lijstje van de Belgische club. De Nederlandse trainer was eerder dit seizoen ook al in beeld bij KRC Genk. Toen legde hij het af tegen Jesse Thorup, die de opvolger werd van de ontslagen Hannes Wolf. Thorup vertrok deze week na een dienstverband van slechts 39 dagen echter alweer naar FC Kopenhagen.

Zo komt er voor Van den Brom al na ruim een ruim jaar een einde aan zijn dienstverband bij FC Utrecht. De trainer werd vorig jaar na vijf seizoenen bij AZ aangesteld in de Domstad. In het afgebroken Eredivisie-seizoen bereikte hij de bekerfinale, maar die werd door de coronapandemie niet gespeeld. In het huidige seizoen vallen de resultaten tegen: FC Utrecht wil de top-drie aanvallen, maar staat na acht wedstrijden slechts achtste.

Lees ook'Van den Brom dankt contract bij Genk aan Belgische avondklok'

Hake is officieel trainer van Jong FC Utrecht, maar beschikt anders dan assistent Kruys – die nog in opleiding is - wel over de benodigde trainerspapieren. Met hem voldoet de club aan de eis van de KNVB, al wordt er nog wel gezocht naar een opvolger. Bij Ajax treft Hake zijn maatje Erik ten Hag. Mark van Bommel en Henk Fraser gingen rond in de Domstad als mogelijke opvolgers voor Van den Brom: het duel met Ajax komt voor een nieuwe trainer in elk geval nog te vroeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen