'Van Bommel en Fraser doemen op als opvolger Van den Brom'

'Van Bommel en Fraser doemen op als opvolger Van den Brom'

6 november 2020 – Mark van Bommel en Henk Fraser zijn in beeld bij FC Utrecht als mogelijke opvolgers van John van den Brom. De oefenmeester staat op het punt om te verkassen naar het Belgische RC Genk en voor hem is geen weg meer terug nu hij zijn wens heeft uitgesproken om te vertrekken. Op de korte termijn is het echter aannemelijk dat de club eerst intern gaat kijken.

Dat schrijft De Telegraaf althans over de mogelijke opvolging van Van den Brom, op wie in de Domstad al steeds meer kritiek begon te komen. De prestaties vielen tegen, alle goede aankopen ten spijt. FC Utrecht ging dan ook akkoord met een transfersom van een half miljoen euro, het wachten is op een persoonlijk akkoord van de coach bij de Belgen, die hij eerder in het seizoen nog had afgewezen.

Volgens de ochtendkrant zou Van Bommel passen bij de grote ambities van FC Utrecht en is een van de eerste namen die kwam bovendrijven. Toch zou de nog jonge trainer zelf de voorkeur hebben voor het buitenland. Ook Henk Fraser is een serieuze optie, aangezien hij mag vertrekken bij Sparta Rotterdam voor een vaste afkoopsom. Dit seizoen verloopt het vooralsnog zeer troebel op Het Kasteel. Tot er een opvolger is aangesteld, moet er een interne coach met papiertje worden aangesteld. 

Lees ook'FC Utrecht en Genk akkoord over overgang Van den Brom'

Het Algemeen Dagblad onderschrijft de woorden van De Telegraaf over het feit dat Van den Brom er in Utrecht al een tijdje niet meer zo goed opstaat. 'Onder supporters het gemor over Van den Brom en diens (tactische) keuzes al langer bezig is. Er zit méér in dan er sinds de aanstelling van Van den Brom wordt uitgehaald, dat proef je al veel langer in alle geledingen', schrijft de ochtendkrant. Ook RTV Utrecht weet dat de club afwilde van Van den Brom en daardoor ruimschoots bereid was om mee te werken. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021