PSV geeft wedstrijd in korte tijd weg en verliest ruim bij PAOK

5 november 2020, 20:54   Bijgewerkt: 5 november 2020, 21:07

In een wedstrijd met twee gezichten heeft PSV donderdagavond een flink pak slaag gekregen van PAOK Saloniki. Bij rust stonden de Eindhovenaren nog met 0-1 voor door een benutte strafschop van Eran Zahavi, maar daarna ging het gruwelijk mis. Binnen dertien minuten kon PSV-goalie Yvon Mvogo vier keer vissen: 4-1. Stefan Schwab, Andrija Zivkovic (twee keer) en Christos Tzolis velden het vonnis over de ploeg van Roger Schmidt.

In Thessaloniki begon PSV niet bepaald overtuigend aan het duel, dat gold overigens ook voor PAOK. Het eerste kwartier was het veldspel behoorlijk tam, maar daarna nam PSV het heft in handen. In de twintigste minuut baande Donyell Malen zich in een weg door het Griekse strafschopgebied, waarna hij tegen de grond werd gewerkt door PAOK-captain Schwab. Eran Zahavi ging achter de bal staan en voor de Israëlische spits was het een koud kunstje om te scoren: 0-1. Vervolgens domineerde PSV in het restant van het eerste bedrijf. PAOK was in aanvallend opzicht nergens te bekennen. Het veldoverzicht leverde verder geen doelpunten meer op en dat kwam PSV later duur te staan.

PSV was het spoor inmiddels volledig bijster en ging koortsachtig op zoek naar een manier om het tij nog te keren. Daardoor onderstonden er ruimtes voor PAOK en de Grieken bleken daarin dodelijk te zijn. Zivkovic kon in alle rust de actie maken en binnenschieten voor de 4-1. Voor PSV was de missie op deze Europese avond ineens helemaal anders; van drie belangrijke punten uit het vuur slepen tegen PAOK naar het beperken van de schade. Daarin slaagde het enigszins want de Grieken vonden het na vier treffers wel welletjes.

Voor de Eindhovenaren is dit een dure nederlaag want het ziet PAOK de tweede plaats overnemen. De ploeg uit Thessaloniki staat nu tweede met vijf punten uit drie wedstrijden. PSV staat met twee punten minder op de derde plaats. Een voordeel: er kan snel sportieve revanche genomen worden want over twee weken ontvangen de Brabanders PAOK in Eindhoven.

Opstelling en beoordelingen*

PSV: Yvon Mvogo 5.5; Jordan Teze 5.5, Ibrahim Sangaré 5.5 (83. Richard Ledezma -), Olivier Boscagli 5.5, Philipp Max 5.5; Mario Götze 5.5 (83. Ismael Saibari -), Pablo Rosario 5.5 (46. Adrian Fein 5), Ryan Thomas 5.5; Mohamed Ihattaren 5.5 (58. Mauro Junior 5), Donyell Malen 6, Eran Zahavi 6

Man of the match: Eran Zahavi

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen