ADO geeft verdediging impuls met transfervrije Zuiverloon

5 november 2020, 16:25

Gianni Zuiverloon keert terug bij ADO Den Haag. De transfervrije verdediger heeft zich donderdag verbonden aan de club uit de Hofstad, waar hij voor een jaar, plus de optie op een extra seizoen tekent. De 33-jarige verdediger is de broodnodige defensieve aanwinst voor het dolende ADO.

Tussen 2013 en 2016 kwam Zuiverloon eerder uit ADO Den Haag. Daarna spreidde hij zijn vleugels en ging hij aan de slag bij het Spaanse Leonesa. De afgelopen twee jaar speelde hij in India bij Kerala Blasters. Sinds deze zomer zat Zuiverloon zonder club. Met Zuiverloon haalt ADO een brok ervaring in huis. De verdediger, die zowel centraal achterin als op de rechtsback uit de voeten kan, heeft een behoorlijk aantal clubs op zijn cv staan. In Nederland speelde hij in de eerste jaren van zijn loopbaan voor Feyenoord, RKC Waalwijk, sc Heerenveen. In Engeland en Spanje stond hij op de loonlijst bij West Bromwich Albion, Ipswich Town en Real Mallorca.

Een defensieve versterking kon ADO Den Haag wel gebruiken. De spoeling achterin is dun door de blessure van Peet Bijen. Zuiverloon speelde in het verleden 83 wedstrijden (3 goals) voor ADO en staat te popelen om in actie te komen. "Het is super leuk om terug te zijn. Er was maar één club waarbij een terugkeer perfect in het plaatje paste en dat was ADO Den Haag. Ik heb hier al drie goede jaren gehad en heb alleen maar positieve gevoelens bij deze club, die ook nog dicht bij huis is", vertelt Zuiverloon. "Ik hoop iets toe te voegen binnen de lijnen, maar wil ook daarbuiten een meerwaarde zijn voor de jonge selectie. Er zit veel talent in de ploeg en ik wil mijn ervaring toepassen in het stimuleren van de ontwikkeling van mijn medespelers en het team als geheel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen