'Man United neemt alvast contact op met kamp-Pochettino'

5 november 2020, 14:01

De zorgen voor Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United worden steeds groter. Na een teleurstellende seizoensstart is zijn positie heel wankel. Volgens Manchester Evening News is Mauricio Pochettino in beeld om Solskjaer op te volgen op Old Trafford. Manchester United zou zelfs al contact hebben opgenomen met het management van de Argentijnse trainer.

Manchester United verloor dit seizoen in de Premier League en Champions League vier van de negen wedstrijden. In de competitie wonnen The Red Devils slechts twee van de zeven duels, met een flink tegenvallende vijftiende plaats tot gevolg. In de Champions League won United weliswaar van Paris Saint-Germain (1-2) en RB Leipzig (5-0), maar met de 2-1 nederlaag tegen Istanbul Basaksehir van woensdagavond heeft Solskjaer veel krediet verspeeld.

Solskjaer zal na de nederlaag in Turkije nog niet ontslagen worden, wel wordt zijn positie wankeler. De wedstrijd tegen Everton van zaterdag lijkt cruciaal te worden voor de Noorse oefenmeester. Verliest United opnieuw een competitiewedstrijd, dan moet Solskjaer vrezen voor zijn baan. Pochettino zou hem direct kunnen opvolgen, daar hij sinds zijn vertrek bij Tottenham Hotspur eind vorig jaar zonder club zit.

Van Persie

Wat Van Persie betreft, behoudt Manchester United het vertrouwen in Solskjaer. "Ik ben geen groot fan van het ontslaan van trainers, als speler hield ik daar ook niet van. In de meeste gevallen is het nooit de oplossing om hetzelfde team plots geweldig voetbal te laten spelen. Ik heb het vaker over Solskjaer en andere trainers gezegd: geef hem tijd om zijn ideeën te implementeren", aldus de Nederlandse oud-speler van Manchester United bij BT Sport.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen