Wijndal treft topscorer La Liga: "Aan mij om hem uit te schakelen"

4 november 2020, 20:14   Bijgewerkt: 4 november 2020, 20:31

AZ wacht morgenavond (donderdag) een lastige ontmoeting in de Europa League. De Alkmaarders treffen met Real Sociedad de verrassende koploper van La Liga. Voor Owen Wijndal betekent het bovendien dat hij oog in oog komt te staan met Mikel Oyarzabal, de topscorer van de Spaanse competitie.

"We gaan vanavond de beelden van ze terugkijken. Dan weet ik nog meer over hem", antwoordde de linksback van AZ toen hij gevraagd werd naar zijn directe tegenstander. "Ik weet wel dat hij Spaans international is en topscorer van La Liga. Dat wordt een grote uitdaging. Aan mij om hem uit te schakelen. Ik ben benieuwd naar morgen."

Wijndal ging op de persconferentie ook in op het verschil tussen de Eredivisie en Europees voetbal. "Het grootste verschil is dat het allemaal wat sneller gaat. De jongens ken je minder goed, je hebt nog niet tegen ze gespeeld. Het is alleen maar mooi en leerzaam om tegen dat soort jongens te spelen. Helemaal als ze alles al hebben meegemaakt. Ook voor mij is dat alleen maar goed."

Lees ook: Slot hoopt op nieuwe stunt: "Spelers hebben me al vaker verrast"

AZ is na overwinningen op Napoli (0-1) en Rijeka (4-1) de verrassende koploper in groep F. De Alkmaarders houden favorieten Napoli en Real Sociedad (beiden drie punten) vooralsnog onder zich. Morgenavond om 18:55 uur zal AZ de koppositie in San Sebastian moeten gaan verdedigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen