Schmidt heeft Rosario terug: "We moeten zien hoe fit hij is"

4 november 2020, 19:58

Roger Schmidt hoopt snel weer gebruik te kunnen maken van zijn voltallige selectie. Tegen PAOK is in ieder geval Pablo Rosario, die na een negatieve coronatest weer in de selectie werd opgenomen, er weer bij. De status van andere spelers is nog onduidelijk.

"We kunnen niet zeggen wanneer spelers weer beschikbaar zullen zijn", vertelde Roger Schmidt op de - via een video-call georganiseerde - persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel tegen PAOK. "Wanneer je weer negatief test, verschilt per persoon. Gelukkig hebben ze geen echte symptomen en kunnen ze, zodra ze weer mogen, meteen aansluiten bij de groepstraining en de wedstrijdselectie. Wanneer dat is, verschilt per individu", citeerde PSV op de clubwebsite

Schmidt weet in ieder geval wel zeker dat hij weer kan beschikken over Rosario. "Het is zeer belangrijk voor ons in deze situatie dat spelers terugkeren. We missen er veel en Pablo is een belangrijke speler. Hij traint pas vanaf vandaag weer voor het eerst mee met het team. We moeten zien hoe fit hij is en hoe hij ervoor staat voor morgen." De trainer had nog wat lovende woorden over voor de terugkerende middenvelder. "Hij is ook voor de teamspirit een heel belangrijke speler, een échte vechter."

Over de wedstrijd zelf was Schmidt duidelijk. "Morgen zal het lastig worden en we zullen op ons best moeten zijn om een resultaat te behalen. We spelen nu twee duels tegen PAOK. Als je deze wint, heb je een heel goede kans om de knock-outfase te bereiken." De eerste ontmoeting tussen PSV en de Griekse club vindt morgen (donderdag) om 18:55 plaats. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen