Slot hoopt op nieuwe stunt: "Spelers hebben me al vaker verrast"

4 november 2020, 19:04   Bijgewerkt: 4 november 2020, 19:19

AZ wacht morgenavond (donderdag) de lastige taak om in Spanje Real Sociedad te verslaan. De ploeg uit San Sebastian is momenteel de verrassende koploper in La Liga en is dus de favoriet tegen de Alkmaarders. Toch ziet trainer Arne Slot kansen.

Op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel was de trainer van AZ lovend over de tegenstander. "Ik denk niet dat je van zwakheden kan spreken bij een club van dit niveau", citeerde Voetbal International. Hij vergelijkt de wedstrijden die beide ploegen speelden tegen Napoli. AZ versloeg de Italianen met 0-1, terwijl Real Sociedad in eigen huis met dezelfde score onderuit ging. Toch zegt dat volgens Slot niet alles. "Napoli had tegen ons veel balbezit, maar werd in dit stadion (Estadio Anoeta, het stadion van Sociedad, red.) teruggedrongen. Sociedad was dominant. Net als bij ons in Napels won de sterkste ploeg niet, maar was één goal voldoende voor de ploeg met minder balbezit."

Na zijn lofzang vertelt Slot dat hij toch denkt kans te maken in Spanje. "Mijn spelers hebben me al vaker verrast. Wellicht kunnen ze ook gelijke tred houden met deze tegenstander. Soms heb je een beetje geluk nodig, maar ik hoop vooral dat we ons eigen spel kunnen spelen. Als dat niet kan, zullen we moeten vechten zoals we in Napoli gedaan hebben."

In San Sebastian kan de trainer van AZ weer beschikken over Myron Boadu, die net als enkele anderen terugkeert na een coronabesmetting. "Myron heeft nu één groepstraining meegedaan. We moeten heel goed kijken hoe hij er nu voor staat. Het is voor mij wel goed om te zien dat onze doelpuntenproductie er niet onder te lijden heeft gehad. Daar waren toch wat mensen angstig voor." Welke spelers er precies inzetbaar zijn, is ook voor Slot afwachten. "We moeten de fitheid van de spelers nog bekijken. Iedere dag moeten we kijken hoeveel minuten de spelers die van corona terugkomen aan zouden kunnen."

AZ is na overwinningen op Napoli (0-1) en Rijeka (4-1) de verrassende koploper in groep F. De Alkmaarders houden favorieten Napoli en Real Sociedad (beiden drie punten) vooralsnog onder zich. Morgenavond om 18:55 uur zal AZ de koppositie in San Sebastian moeten gaan verdedigen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen