Haps is klaar voor Oranje: "Hoe ik me presenteer, dat zegt genoeg"

4 november 2020, 16:40

Ridgeciano Haps kreeg rust in het duel tegen FC Emmen, maar zal vermoedelijk in het Europa League-duel tegen CSKA Moskou gewoon weer in de basis staan. Dat is goed nieuws voor Feyenoord, want de linksback is als een van de weinige spelers in bloedvorm. In de eerste zes competitieduels maakte Haps drie goals, waarmee hij zijn twee Eredivisietreffers van vorig seizoen al heeft overtroffen.

"Ik ben geen andere Haps", zei de vleugelverdediger in gesprek met RTL. "Ik breng altijd dezelfde energie. Die drive heb ik altijd gehad, maar nu merken jullie het omddat ik scoor." Dat is vooral op de trainingen ontstaan, vertelde Haps. "Ik heb een goed schoot, maar misschien heb ik dat te weinig gebruikt de afgelopen jaren. Vooral op trainingen maak ik vaak bewust de actie naar binnen om met rechts te schieten. Dat ging daar goed en in de wedstrijden nu ook."

Door de vorm van Haps rijst ook de vraag op of hij in aanmerking komt voor Oranje. "Of ik eraan toe ben? Mijn wedstrijden en hoe ik mezelf presenteer, dat zegt genoeg." Haps suggereert daarmee dat hij in aanmerking komt, al vindt hij het niet frustrerend dat hij nog niet is opgeroepen. "De bondscoach heeft daar vast z'n redenen voor. Ik moet gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben: zo goed mogelijk voor Feyenoord spelen. Als het moment komt, dan komt het."

CSKA Moskou

Met Feyenoord zelf gaat het minder voorspoedig. Zondag knokte de ploeg zich in extremis langs FC Emmen, maar in de vier wedstrijden daarvoor werd er niet gewonnen. In de Europa League, waar morgen Russisch koploper CSKA Moskou de tegenstander is, pakte Feyenoord pas één punt. "Morgen is een heel belangrijke wedstrijd voor ons. Als we die winnen, doen we weer helemaal mee. We moeten vanaf de start echt anders voor de dag komen dan voorheen."

"Scherper", bedoelde Haps daarmee. "Het was niet alleen tegen Wolfsberger AC, je zag het ook tegen Emmen." In beide duels kwam Feyenoord al vroeg op achterstand. "Dat kan en mag ons niet gebeuren tegen CSKA. Het is moeilijk te zeggen waar het aan ligt, maar ik zal er persoonlijk voor waken in de kleedkamer voor we het veld opgaan. Iedereen moet er honderd procent klaar voor zijn."

Donderdagavond om 21:00 uur trappen Feyenoord en CSKA Moskou in De Kuip af. In aanloop naar de wedstrijd is nog van alles mogelijk in groep K. Het Oostenrijkse Wolfsberger AC gaat aan kop met vier punten, CSKA en Dinamo Zagreb volgen met twee. Feyenoord is met één punt hekkensluiter en is dus gebaat bij een driepunter tegen de Russen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen