Santoni uit ADO-staf: "Gezien dat er onrust gecreëerd wordt"

4 november 2020, 15:46

Michele Santoni en Rick Hoogendorp zijn woensdag vertrokken als assistenten van Aleksandar Rankovic bij ADO Den Haag. Zij hebben er door de ontstane onrust voor gekozen om een stapje terug te doen. Santoni gaat aan de slag bij ADO Onder-21 en legt uit waarom.

Na dit weekend is het tijd voor interlandvoetbal en ligt de Eredivisie twee weken stil. In die tijd wil ADO nieuwe assistenten vinden voor Rankovic, die nog wel de beschikking heeft over Richard Knopper. "Ik heb besloten om mijn handen ervan af te halen. Ik heb er vooral geen zin in dat er onrust gecreëerd wordt van buitenaf. Dat maakt het niet makkelijker", zegt Santoni tegen de NOS.

Lees ook: Mutaties bij ADO: "Vervelend

"Er wordt van alles gezegd en geschreven over de club. Dingen die de onderlinge samenwerking niet bevorderen. Er zouden mensen binnen de club zijn die Rankovic weg zouden willen hebben, ik zou azen op zijn plek en we zouden als technische staf niet goed samenwerken. Dat is niet waar, maar zulke berichten maken het wel lastig. Het gaat de club niet helpen", zegt Santoni, die ontkent dat er sprake is van ruzie. "Nee, absoluut niet. Niet met Rankovic en ook zeker niet met Jol."

"Jol heeft mij hiernaartoe gehaald. Ik wil voorkomen dat er straks echt problemen ontstaan en er moet rust komen bij de club. ADO moet in de Eredivisie blijven. Ik ga mijn energie steken in Onder 21, al is het nog niet precies duidelijk hoe mijn rol er daar uit komt te zien. Ik ga daar met plezier aan de slag."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen