Sentiment rondom Mvogo draait om: "Uitstekende keeper"

4 november 2020, 14:16   Bijgewerkt: 4 november 2020, 14:33

Nadat Yvon Mvogo twee keer gruwelijk in de fout ging in zijn eerste twee duels voor PSV, besloot Roger Schmidt vertrouwen te houden in de keeper. Vooralsnog pakt dat goed uit, want sindsdien is de goalie een stabiele factor in de ploeg. Dat is ook Ronald Waterreus opgevallen.

De oud-keeper van PSV volgt de ontwikkelingen van Mvogo op de voet. "Yvon Mvogo komt op mij als een uitstekende keeper over. Mensen bedachten na zijn twee fouten allemaal grapjes en lachten om hem, maar ik heb genoeg gezien waaruit je kunt afleiden dat het een prima goalie is. Wel vind ik dat hij met dat meevoetballen niet moet overdrijven, wat bijvoorbeeld tot de fout in Groningen leidde", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Het is een beetje een modegrill. Van iedere keeper is wel een video te vinden dat er een bal een keer van zijn voet stuitert, dus die fout tegen FC Emmen was hooguit heel ongelukkig qua timing. Aan de tegengoal van Omonia kon Mvogo volgens mij weinig doen. Als je een meevoetballende keeper hebt, staat hij nu eenmaal wat verder voor de goal."

Door de basisplaats van de Zwitser is Lars Unnerstall nu bankzitter. Waterreus vindt dat niet sneu voor de Duitser. "We praten over topsport hè?", zegt de voormalig international. "Als hij beter is en dat op trainingen laat zien, komt hij er toch echt weer in te staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen