Spierings bloeit op in Frankrijk: "Zonder bluf kom je nergens"

4 november 2020, 13:04

Stijn Spierings heeft het goed naar zijn zin in het buitenland. De oud-speler van RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam deed het bij Levski Sofia zo goed, dat Toulouse hem in de zomer inlijfde. Met die club staat de middenvelder bovenaan in de Ligue 2 en presteert hij goed.

Toulouse degradeerde vorig seizoen en wil terug naar het hoogste niveau. De club trok hem aan als vervanger van aanvoerder Ibrahim Sangaré die naar PSV ging. Hij speelt goed op het middenvelder en scoorde al drie keer en gaf ook drie assists. "Ik heb ook zijn rugnummer 17 overgenomen", vertelt Spierings aan De Telegraaf. "Hij speelde op de positie waar ik nu speel en is natuurlijk een aardig voorbeeld. Als je voor negen miljoen euro wordt verkocht aan PSV… Een goede speler en heel belangrijk. Maar ik ben helemaal niet bezig met het feit dat ik hier zijn opvolger ben. Dan leg je jezelf onnodig druk op. Druk die er niet is. Of ik nog wel eens iets over hem hoor? Dat zeker, de andere jongens in de kleedkamer kijken altijd even wat PSV heeft gedaan."

Opmerkelijk is dat Spierings bij zijn debuut direct een penalty nam en verzilverde. "De trainer vroeg voor de wedstrijd of ik eventueel een penalty wilde nemen. Onze spits was de nummer één, maar al gewisseld. Ik dacht gewoon: ik neem hem. Ik zat lekker in de wedstrijd, wilde mijn verantwoordelijkheid nemen en het direct laten zien. Als je nooit een beetje bluft in het leven, kom je nergens. De volgende wedstrijd tegen Rodez (3-0) nam ik er opnieuw één. Zolang ik ze blijf maken, zal dat niet veranderen. Zo kom je heel stiekem toch snel aan een lekker aantal goals binnen een seizoen", vertelt de middenvelder.

Bij Toulouse heeft de spelmaker overigens veel goede verhalen gehoord over PSV-speler Sangaré. "Geloof me, dat wordt een grote speler", zegt Spierings. "Helemaal in Nederland. Types als hij, vind je in de Eredivisie helemaal niet. Als je als nummer tien tegenover hem staat, heb je echt geen leuke middag."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen