Duiding bij 'coronagolf' Ajax: "Je blijft langdurig positief"

4 november 2020, 11:54

In aanloop naar het Champions League-duel met FC Midtjylland werd Ajax opgeschrikt door elf positieve coronatesten. Uiteindelijk viel de schade mee, omdat Andre Onana, Davy Klaassen, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch en Maarten Stekelenburg alsnog in actie kwamen. Longarts Bob van den Berg van het OLVG in Amsterdam legt uit.

Spelers blijven getest worden, ook als ze het virus al hebben gehad. "De vraag is of het nut heeft. Het meten is uiterst wankel", zegt Van den Berg tegen Het Parool. "Als je een positieve PCR-test hebt gehad, blijf je daarna langdurig positief. Er zitten virus-DNA-deeltjes in je neus die nog niet helemaal weg zijn. Dat zien we ook in het ziekenhuis. Je kan daarna weer positief testen, maar het zegt niets over je besmettelijkheid. Het is niet aannemelijk dat je het virus om de haverklap terug krijgt. Dus voor die mensen zou er een aparte afspraak gemaakt moeten worden."

Van den Berg heeft gemerkt dat de besmettingen bij voetbal-teams en spelers de laatste tijd weer toeneemt. "Volgens mij is het percentage in de voetbalwereld niet extreem hoog. Het is een doorsnee van de hele bevolking, met name rond de grote steden zijn meer positieve gevallen. Clubs uit die steden worden misschien eerder getroffen. De besmettingsbron is ook niet helemaal bekend. Komt het door trainingen en wedstrijden? Of komt het ergens anders vandaan? Bij de Giro en Tour was een bubbel gecreëerd en viel het allemaal enorm mee. Dan valt dit wel op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen