Van Hanegem vindt dat Kökçü het 'gaspedaal moet intrappen'

4 november 2020, 10:40

Het is Willem van Hanegem niet ontgaan dat Orkun Kökçü bezig is aan een moeizaam seizoen bij Feyenoord. De jonge Turk was vorig seizoen een revelatie op het middenveld, maar moet dit voetbaljaar zijn draai nog vinden. Van Hanegem verwacht meer van hem.

"Kökçü heeft meer kwaliteiten dan andere spelers, maar dat zorgt ook voor verplichtingen", vertelt de voormalig middenvelder aan het Algemeen Dagblad. "Als het niet loopt, moet híj opstaan en niet bijvoorbeeld Diemers of Linssen. Dan is leeftijd niet belangrijk. Ik zie nog steeds dat hij te vaak voor korte combinaties heel ver van het vijandelijke doel kiest en dan zijn eigen bal achterna loopt. Dat is echt zinloos. Hij moet bepalender worden, directer spelen, het tempo opschroeven."

Vorig voetbaljaar scoorde Kökçü twee keer voor Feyenoord, wat niet veel is voor een aanvallend middenvelder. "Maar dat gezeur over meer doelpunten, daar moet je mee oppassen", vindt. De Kromme. "Dat gaat vaak tegen je werken. Laat hem voetballen, dan komen de goals vanzelf. Maar dan moet hij wel het gaspedaal gaan intrappen, veel directer spelen en de oplossing vooruit vinden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen