Fortuna staat laatste, maar twaalfde plaats blijft het doel

4 november 2020, 10:10

De competitiestart van Fortuna Sittard is zeer beroerd te noemen. De Limburgers staan na zeven duels op twee punten en bezetten daarmee de laatste plaats. Trainer Kevin Hofland vindt dat zijn team te laag staat en vindt dat er veel meer in het vat zit.

"We staan inderdaad veel te laag. We mikken voor dit seizoen op de twaalfde plaats en ik ben er nog steeds van overtuigd dat dat erin zit met deze groep", vertelt Hofland aan De Telegraaf. "Dat hebben we ook al in sommige wedstrijden laten zien. Alleen moet je realistisch zijn: op dit moment zitten we in een heel andere situatie en daar moeten we eerst maar eens uit zien te komen."

Met Ben Rienstra en Mats Seuntjens haalde Fortuna goede spelers aan boord, maar het nam ook afscheid van enkele basisspelers. Onder meer Mark Diemers (Feyenoord) vertrok. "Mark was natuurlijk een heel belangrijke jongen voor ons met zijn goals en assists, maar hij heeft ook periodes gehad waarin hij dat minder liet zien. Hij is niet onmisbaar voor ons. Er zijn andere jongens die zijn rol kunnen overnemen."

Wie wel bleef, was Alexei Koselev. De keeper is zijn plaats inmiddels echter kwijtgeraakt aan Yanick van Osch. "We hebben afgelopen zomer Yanick erbij gehaald als concurrent van Alexei. Ik ben geen trainer die heel snel wisselt, maar Alexei zat in een mindere fase en op een gegeven moment houdt het op. Ik heb besloten te wisselen en op dit moment heeft Yanick een streepje voor. Hij is goed in het meevoetballen en zorgt voor rust in de verdediging. We zijn een beetje trendsetter geweest, want ineens zie ik bij heel veel clubs keeperswissels."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen