Klaassen had niet gedacht nog te spelen in Denemarken

Klaassen had niet gedacht nog te spelen in Denemarken

3 november 2020 – Davy Klaassen had niet meer gedacht dat hij met Ajax in actie mocht komen dinsdagavond in de Champions League-ontmoeting met FC Midtjylland. De middenvelder kreeg een positieve coronatest en mocht anders dan Andre Onana, Ryan Gravenberch en Dusan Tadic níet maandag al afreizen naar Denemarken. "We hebben de wedstrijd net op tijd gehaald."

Dat vertelt Klaassen tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik lag op de bank. Ik was een beetje op de PlayStation aan het spelen. Net toen ik dacht dat het niet meer zou gebeuren, werd ik gebeld", blikt Klaassen terug op de bewogen afgelopen dagen. Samen met Maarten Stekelenburg vertrok de middenvelder alsnog richting FC Midtjylland. "Een gekke, maar uiteindelijk mooie dag."

"Het was rommelig. Eerste kwartier ging het goed en maken we twee goals, daarna werd het minder. We verloren soms te vaak de bal, waardoor je een heen- en weer wedstrijd krijgt", analyseerde Klaassen verder op het clubkanaal. "Dat is niet ons sterkste spel. In de tweede helft ging het iets beter. (…) Uiteindelijk had ik het gevoel dat we de overwinning op de streep zouden trekken." 

Lees ookVan der Sar onderneemt actie na coronasoap: "Dit is opmerkelijk"

Mooie statistieken Lisandro Martínez
Waar Dusan Tadic werd gezien als een van de uitblinkers aan de kant van Ajax, blonk verdediger Martínez uit in de statistieken. Squawka Football berekende dat hij de meeste succesvolle passes (59), meeste veroveringen (12), meeste gewonnen luchtduels (10) en meeste clearances (10) had. Daarnaast was hij het meest aan de bal van alle spelers en vocht hij de meeste duels uit op het veld.

gerelateerd