Droomstart helpt Ajax in verder matig duel aan eerste CL-zege

3 november 2020, 22:54   Bijgewerkt: 3 november 2020, 23:07

Ajax heeft op bezoek bij FC Midtjylland de belangrijke eerste driepunter in de Champions League behaald. De wedstrijd in het Deense Herning eindigde in 1-2, een stand die al binnen twintig minuten op het scorebord stond. Vroege treffers van Antony en Dusan Tadic zorgden dat Ajax een verder moeizame wedstrijd toch winnend afsloot, alle corona-perikelen ten spijt.

Ajax moest winnen in Herning om in het spoor te blijven van Liverpool en Atalanta Bergamo en zo zicht te blijven houden op overwintering in de Champions League. De Amsterdammers, die ondanks de coronaperikelen uiteindelijk relatief compleet waren met Davy Klaassen op de bank, lieten vanaf minuut één zien dat belang begrepen te hebben; al na vijftig seconden [a,https://www.fcupdate.nl/video/17525/antony-opent-razendsnel-de-score-namens-ajax/,_blank,lag de 0-1 in het Deense net]. Het was Antony die een pass van Dusan Tadic controleerde en de bal onder de doelman door schoof. {image[343489][right-half][]}

Niet veel later zorgde Tadic zelf - die net als een aantal ploeggenoten ondanks alle coronaperikelen dus toch aan de aftrap mocht verschijnen - voor de 0-2. Mikkel Andersen, de doelman van Midtjylland, pakte een terugspeelbal van zijn verdediger met de handen op, wat Ajax een indirecte vrije trap opleverde. Vanaf vijf meter van het Deense doel moest de Serviër de bal langs de elf man die zich op de Deense doellijn hadden gepositioneerd binnen zien te schieten. Dat lukte: op aangeven van Quincy Promes vond Tadic een gaatje in de rechterhoek van het doel. Na twaalf minuten zag het er erg goed uit voor de Amsterdammers.

Na de tweede goal werd het spel van Ajax echter al snel minder. Met name op het middenveld werd de ploeg van Erik ten Hag makkelijk overlopen, waardoor Midtjylland in de counter gevaarlijk kon worden. Dat lukte voor het eerst in de negentiende minuut. De bal belandde bij voormalig sc Heerenveen-speler Anders Dreyer, die knap afrondde en zo de Denen terug in de wedstrijd schoot. Niet lang daarna kreeg diezelfde Dreyer tot twee keer toe de kans om gelijk te maken, maar daar slaagde hij niet in. Ajax overleefde nog enkele uitbraken in de eerste helft en wist zelf nauwelijks gevaarlijk te worden.

Ajax: Andre Onana 6,5; Noussair Mazraoui 6,5 (78. Klaiber -), Perr Schuurs 5 (61. Edson Álvarez 6,5), Daley Blind 6, Nicolas Tagliafico 6; Lisandro Martínez 5,5, Ryan Gravenberch 6,5, Jurgen Ekkelenkamp 5 (46. Davy Klaassen 6); Quincy Promes 5, Dusan Tadic 7,5, Antony 7 (90. Lassina Traoré)

Man of the match: Dusan Tadic

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen