Schalke 04 wint weer eens na 22 duels: "Al met al verdiend"

Schalke 04 wint weer eens na 22 duels: "Al met al verdiend"

3 november 2020 – Schalke 04 heeft dinsdagavond voor het eerst sinds januari weer eens een overwinnig geboekt. De extreem slechte reeks kwam in DFB Pokal met een 1-4 zege enigszins gelukkig ten einde, mede omdat bij een 1-2 stand een strafschop werd gemist door opponent FC Schweinfurt, dat uitkomt in de Regionalliga North. De zege zorgde voor opluchting bij Die Königsblauen, ook bij coach Manuel Baum.

"We hebben niet een hele goede wedstrijd gespeeld, maar we zijn wel door", concludeerde Baum, die de uitslag overigens wel terecht vond. "Volgens mij is een verschil van drie doelpunten in elk geval duidelijk. Het was voor ons heel hard werken, maar we hebben het al met al verdiend om door te gaan." Na de gemiste strafschop een goed kwartier voor tijd, beslisten Alessandro Schöpf en Benito Raman de wedstrijd en deed alleen de uitslag een simpele avond vermoeden.

Een reeks van 22 wedstrijden zonder overwinning kwam in elk geval wel ten einde voor Schalke 04. Vanwege de coronaregels werd de wedstrijd overigens in de thuishaven van Schalke 04 gespeeld, ondanks dat het op papier de uitploeg was. Voetballer Steven Skrzybski erkende dat hij opgelucht was omdat het in de slotfase opnieuw lastig leek te worden. "We waren heel blij dat Ralle (Ralf Fährmann, red.) de penalty pakte", zei hij over de zege.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021