Monsterzege voor BMG, Atlético blijft steken op remise

3 november 2020, 20:53

Borussia Mönchengladbach heeft dinsdagavond een monsteroverwinning behaald op bezoek bij Shakhtar Donetsk. De Duitsers stonden na een half met 0-3 voor tegen de ploeg die twee weken terug nog won bij Real Madrid in dezelfde Champions League-poule, mede omdat de thuisploeg verdedigend heel slecht voor de dag kwam. Uiteindelijk liep de score via een hattrick voor Alassane Pléa uit naar 0-6.

Dat is een monsterzege voor de Duitse ploeg, die uit de eerste twee duels twee punten haalde. Zowel tegen Internazionale als Real Madrid werd namelijk een voorsprong in de slotfase nog weggegeven, waardoor de Oekraïners de verrassende koploper waren van Groep B met vier punten. Daarvan werd het in elk geval hardhandig verstoten door BMG.

Al kreeg de Duitse ploeg hulp van de gastheren, aangezien het er achterin bij de eerste drie tegentreffers telkens niet goed uitzag aan de kant van Shakhtar, waardoor het halverwege al 0-4 stond. Met zijn eerste drie doelpunten in de Champions League schreef Plea, nadat hij eerst nog een assist had gegeven, tevens een hattrick op zijn naam. Hij kwam terug uit buitenspelpositie, wachtte rustig op de bal en schoot die vervolgens hard en laag tegen de touwen: daarmee schoot hij de eindstand op de borden en bezorgde de Duitsers de koppositie in degroep.

Lokomotiv Moskou - Atlético Madrid 1-1

Atlético Madrid heeft op bezoek in Rusland een lastigere avond gehad. Ondanks een vroege voorsprong door een van richting veranderde poging van José Giminez, kwam het niet tot een zege tegen Lokomotiv Moskou. Vanaf elf meter schoot Anton Miranchuk raak, nadat de thuisploeg een pingel kreeg van de VAR. Luis Suárez was wel heel erg benieuwd naar die beslissing en kreeg daarvoor geel (zie onder). De spits maakte in de tweede helft zelf ook nog een treffer, maar werd teruggevlagd vanwege buitenspel, waardoor Atléti punten verspeelde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen