Van der Vaart vindt ophef rond Götze gek: "Alsof het Messi is"

3 november 2020, 15:07   Bijgewerkt: 3 november 2020, 15:15

Rafael van der Vaart kijkt met stijgende verbazing naar het onthaal van Mario Götze op de Nederlandse velden. De Duitse middenvelder tekende vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een contract bij PSV, waar hij sinds zijn komst aanbeden wordt. Van der Vaart vindt de ophef rond zijn komst overdreven.

Van der Vaart beaamt dat Götze een goede speler is, maar relativeert enigszins. "Als ik hoor hoe we in Nederland met Mario Götze omgaan, dan krijg ik plaats­vervangende schaamte", zegt de oud-middenvelder in gesprek met Het Parool. "Ik heb al honderd­duizend keer gehoord dat hij wereldkampioen is geworden en iedereen wordt gevraagd hoe het is om tegen hem of met hem te spelen. Alsof we Maradona of Messi naar de Eredivisie hebben gehaald."

Götze beleeft prima debuutweken in Nederland. De 28-jarige middenvelder was eenmaal trefzeker in de Eredivisie en scoorde ook al in de Europa League. Kort na zijn komst is de voormalig speler van Borussia Dortmund en Bayern München uitgegroeid tot vaste waarde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen