Geen Robben de komende weken: "Ontken niet dat het tegenvalt"

3 november 2020, 11:44   Bijgewerkt: 3 november 2020, 12:13

Arjen Robben zal ook de komende weken nog niet in actie komen bij FC Groningen. De 36-jarige aanvaller keerde deze zomer spectaculair terug bij zijn oude club, maar zag zijn speeltijd tot dusverre beperkt blijven. In overleg met de technische en medische staf heeft Robben besloten dat hij eerst volledig wedsrijdfit wil worden voordat hij aansluit bij de selectie.

Dat meldt de club op de eigen website. De aanvoerder moest de duels tegen Fortuna Sittard en VVV-Venlo aan zich voorbij laten gaan wegens fysieke klachten. Robben raakte in zijn eerste wedstrijd tegen PSV geblesseerd en maakte alleen nog maar minuten tegen FC Utrecht. Robben wil de aandacht verleggen naar het elftal. "Voor de trainer en mijn medespelers is het ook niet leuk dat het bijna elke week over mij gaat, terwijl ik er niet bij ben. Het team doet het momenteel heel goed en de jongens die de huidige prestaties leveren, verdienen hiervoor de aandacht en de complimenten," zegt Robben.

Tot dusverre is Robben vooral teleurgesteld. "Ik ga niet ontkennen dat het op dit moment even wat tegenvalt. Ik had gehoopt al in meer wedstrijden een aandeel te hebben gehad, maar na een aantal kleine pijntjes achter elkaar is de realiteit dat het niet zo is. Dit zijn de hobbels waarvan we vanaf het begin hebben gezegd dat die zouden komen. Dat is niet raar, maar wel een tegenvaller. Ik had op meer en beter gehoopt, maar het is niet onlogisch: je bent een jaar gestopt geweest, hebt een bepaalde leeftijd en een verleden met blessures."

De oud-speler van onder meer Chelsea en Bayern München geeft toe dat hij zelf ook wel eens twijfelt. "Natuurlijk. Er zullen vast reacties zijn in de zin van: 'Wat is die jongen aan het doen?' En zelf heb ik die gedachte heus ook wel eens: 'Heeft dit nog zin? Is er nog genoeg toekomstperspectief?' Het moet natuurlijk wel leuk en realistisch blijven. De hobbels zijn niet leuk, maar horen er wel bij. We gaan er nog steeds voor, zonder garanties. Ik hoop nog steeds daar te komen, waar ik wil zijn. Het kost veel energie, zeker. En hoewel het beoogde resultaat er op dit moment nog niet is, heb ik nog steeds een positief gevoel. Dat komt ook door de supporters, die het volgens mij nog steeds waarderen wat ik probeer. We zijn in de competitie net onderweg. Er komen nog heel veel wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen