Vonk ziet andere Traoré: "Hij was meer als Kluivert"

3 november 2020, 08:38   Bijgewerkt: 3 november 2020, 08:47

Lassina Traoré geniet na enkele productieve optredens het vertrouwen van Erik ten Hag. De negentienjarige Afrikaan is basisspeler en zal naar verwachting ook in het Champions League-duel tegen FC Midtjylland aan de aftrap verschijnen. Volgens Hans Vonk heeft de spits een flinke transformatie ondergaan, die misschien niet helemaal goed is geweest.

Ex-doelman Vonk was jeugdtrainer op het moment dat Traoré de overstap maakte naar Ajax, nadat hij eerder in de jeugdopleiding van Ajax Cape Town speelde. "Toen Lassina net bij ons was, had hij ook de fijngevoeligheid van een speler als Kluivert. Maar dat heeft hij niet meer. Op foto's van vroeger is Lassina vrij tenger, nu is hij één grote spierbonk", constateert Vonk in gesprek met Trouw.

Vonk maakte vooral met zijn neusje voor de goal indruk op de Amsterdamse scouting. "Daarin is hij vrij uniek in Afrika, want spelers die hard en met precisie kunnen schieten zijn hier uitzonderlijk." Tegen VVV-Venlo (0-13 zege) was Traoré liefst vijfmaal trefzeker. Ook in de Champions League tegen Atalanta (2-2) droeg hij bij aan de doelpuntenproductie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen