Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Scherpen op doel? "Hij kan de spanning prima aan"

Scherpen op doel? "Hij kan de spanning prima aan"

3 november 2020 – Door een corona-uitbraak in de selectie van Ajax bestaat de kans dat Kjell Scherpen tegen FC Midtjylland zijn officiële debuut voor de Amsterdammers gaat maken. Reservedoelmannen Maarten Stekelenburg en Dominik Kotarski zijn sowieso niet van de partij, André Onana wacht zijn nieuwe test in spanning af. Ajax hoeft zich volgens FC Emmen-coach Dick Lukkien weinig zorgen te maken als Scherpen het doel moet verdedigen.

De boomlange sluitpost maakte in de zomer van 2019 de overstap naar Ajax, nadat hij als tiener een uitstekend debuutseizoen had beleefd met promovendus FC Emmen. "Kjell is een hartstikke stabiele jongen", zegt Lukkien tegen De Telegraaf. "Als hij speelt, zal hij bij de aftrap misschien een wat verhoogde hartslag hebben, maar verder kan hij de spanning prima aan." Voor Scherpen zal het zijn eerste duel in de hoofdmacht worden. Hij keepte tot dusverre alleen in de Eerste Divisie namens Jong Ajax.

Lukkien denkt terug aan het Eredivisiedebuut van de nog altijd pas twintigjarige sluitpost. "Op zijn achttiende stond hij daar in Den Haag onder de lat. Natuurlijk doen zulke momenten iets met een jongen. Ook met Kjell, die oogt als een koele kikker. Maar hij heeft het in Den Haag heel goed gedaan en als hij in Denemarken keept, heb ik daar ook alle vertrouwen in." Lukkien zag zijn oud-doelman enorm veel stappen zetten. "Hij is dit seizoen heel stabiel bij Jong Ajax. Bovendien heeft hij zich enorm ontwikkeld in het meevoetballen."

gerelateerd