'Tadic, Onana en Gravenberch pakken vliegtuig naar Denemarken'

2 november 2020, 23:05

Versterking voor Ajax is onderweg naar Denemarken. Een vliegtuig met daarin Dusan Tadic, André Onana en Ryan Gravenberch is maandagavond naar het Scandinavische land vertrokken. Ajax heeft goede hoop dat het drietal dinsdagavond in actie kan komen in het Champions League-duel met FC Midtjylland.

Dat schrijven De Telegraaf en Voetbal International. Het is nog niet helemaal zeker of Onana, Gravenberch en Tadic dinsdag tot de beschikking staan van trainer Erik ten Hag. Zij bleven in eerste instantie in Amsterdam achter nadat zij positief testten op het coronavirus. Als de uitslag van de nieuwe test negatief is, kunnen de Deense autoriteiten het licht op groen zetten en kan het trio worden ingezet tegen FC Midtjylland.

Volgens De Telegraaf deden maandag de elf positieve coronatests de wenkbrauwen fronsen bij Ajax. Zeker omdat Onana, Tadic en Gravenberch eerder corona hebben gehad. Vermoed wordt dat bij deze spelers restanten van het virus zijn aangetroffen. De andere in Nederland achtergebleven spelers, onder wie Davy Klaassen, zullen naar alle waarschijnlijkheid niet in actie komen in de derde groepswedstrijd van de Champions League.

Eerder op de avond gaf Erik ten Hag aan dat hij goede hoop had dat een aantal spelers alsnog de zeventienkoppige Ajax-selectie zou versterken. De trainer baalde dat hij niet iedereen tot zijn beschikking heeft. "Ik snap dat er vanwege corona maatregelen genomen zijn. Laten we ook blij zijn dat we in deze tijd kunnen voetballen. Maar het kan niet zo zijn dat het verschilt per land. We spelen uiteindelijk in één competitie. Is dit dan nog fair play, of gaat het richting competitievervalsing?" 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen