5 redenen waarom Ajax tóch een resultaat pakt bij FC Midtjylland

2 november 2020, 21:05   Bijgewerkt: 3 november 2020, 15:32

Ajax staat voor een cruciaal tweeluik in de Champions League. Na de nipte nederlaag tegen Liverpool en het goede gelijkspel tegen Atalanta Bergamo moeten er punten worden gepakt tegen FC Midtjylland. Ajax is daags voor de derde groepswedstrijd door een corona-explosie, waardoor het met een uitgedunde selectie is afgereisd naar Denemarken. Toch is er genoeg reden om aan te nemen dat de Amsterdammers alsnog een goed resultaat behalen tegen de Deense kampioen.

1. Ajax en Denemarken: een groot succes

Christian Eriksen, Lasse Schöne, Frank Arnesen, Jesper Olsen, Michael Laudrup en Søren Lerby. Zomaar een greep uit de Deense voetballers die heel succesvol zijn geweest in het verleden bij Ajax. Maar ook op Deense grond kunnen de Amsterdammers prima cijfers overleggen. Slechts één van alle duels werd er verloren, recent in de achtste finale van de Europa League tegen FC Kopenhagen – een nederlaag die bovendien werd omgebogen in de return. Dat biedt perspectief voor het duel van dinsdagavond. Boekt Ajax een goed resultaat in Herning? Zet in en win bij TOTO!

{image[340177][right-half][]}2. Geheime wapens in Amsterdam

Erik ten Hag kan in aanloop naar het duel met FC Midtjylland behoorlijk wat geheime wapens inzetten om aan informatie over de opponent te komen. Met Christian Poulsen hebben ze namelijk een Deense (92 interlands!) assistent-trainer in huis, die bovendien recentelijk nog werd gelinkt aan een avontuur bij FC Kopenhagen en de competitie op zijn duimpje kent. Aangezien Lasse Schöne door Genoa niet is ingeschreven in de Serie A zal ook de middenvelder wel tijd hebben om zijn oude club van wat informatie te voorzien. Verder maakte Klaas-Jan Huntelaar in zijn enige wedstrijd in Denemarken twee doelpunten namens Ajax. Ook hij zal zijn bijdrage daarin nog wel hebben. Scoort Huntelaar opnieuw twee goals of meer? Zet in en win 8

3. FC Midtjylland niet in beste doen

Met nul punten en nul doelpunten waren de eerste twee wedstrijden in de Champions League nog geen succes voor de kampioen van Denemarken (0-4 en 2-0 verlies), maar ook in eigen land laat de vorm nog wel wat te wensen over. Afgelopen weekend ging het met liefst 4-1 (!) ten onder tegen FC Nordsjaelland en tegen laagvlieger AC Horsens (2-2) werd een zekere zege ook al uit handen gegeven. Andere duels werden vaak vooral moeizaam gewonnen. Met dertien punten uit zeven duels een doelsaldo van +0 (tegenover +24 voor Ajax in Nederland na evenveel potjes!) spreken de cijfers boekdelen. Maakt Ajax meer dan twee goals? Zet in en win bij TOTO!

4. Weinig Europese ervaring bij de Denen

Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst, maar een indicatie kan het wel zijn, toch? In Amsterdam staat een kast vol met Europese hoofdprijzen en recent speelde het nog een finale van de Europa League en stond het met anderhalf been in de eindstrijd van de Champions League. Voor FC Midtjylland is het hun eerste keer in de Champions League (of Europa Cup I), waarin het dus nog geen wedstrijd won. Ook in de andere Europese toernooien was het maar weinig succesvol en slechts eenmaal wist het de poulefase te overleven van de Europa League. Daarin werd het met duidelijke cijfers uitgeschakeld door Louis van Gaal's Manchester United. Op Europese ervaring moet Ajax het winnen, zelfs nu een flink aantal spelers ontbreekt vanwege een corona-uitbraak.

{image[343269][left-half][]}5. Hoge hoed van Ten Hag

In het zo succesvolle seizoen van Ajax in de Champions League vond Ten Hag met Dusan Tadic als diepe spits een overkoepelende succesformule, maar verraste ook met kleinere aanpassingen de tegenstander regelmatig. Dit seizoen in het miljardenbal ging dat eveneens goed. Want wat als Mohammed Kudus tegen Liverpool gewoon op het veld had kunnen blijven staan, had Ajax dan wel voor een verrassing gezorgd? En de ultra-offensieve opstelling tegen Atalanta Bergamo had ook meer dan een punt op kunnen leveren. Ten Hag moet in Denemarken noodgedwongen een nieuwe tactische variant uit zijn hoge hoed toveren. Door een coronagolf kan hij geen beroep doen op een flink aantal basisspelers. Het vergt improvisatievermogen van Ten Hag, die op Europees niveau vrijwel altijd verrast en meestal mét succes. Welke speler maakt ditmaal het verschil voor Ten Hag? Zet in en win bij TOTO!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen