Derby tussen Jong AZ en Telstar levert geen winnaar op

2 november 2020, 20:39   Bijgewerkt: 3 november 2020, 08:33

De Noord-Hollandse derby tussen Jong AZ en Telstar heeft geen winnaar gekregen. Op het AFAS Trainingscomplex kwamen beide teams maandagavond één keer tot scoren: 1-1.

Spectaculair was de burenruzie allerminst, zeker na rust gebeurde er tot de laatste minuten vrij weinig. De twee doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. Jong AZ kwam vroeg in de eerste helft op voorsprong na een fout van Jasper Schendelaar. De doelman, die door AZ verhuurd aan Telstar, nam te veel tijd en schoot de bal tegen Yusuf Barasi, die vervolgens voor open doel raak schoot. Een halfuur later trok Ilias Bronkhorst namens Telstar de stand gelijk. In de slotfase kregen beide teams nog een kans om de wedstrijd te winnen, maar Millen Baars (uitglijder) en Glynor Plet (over) benutten hun mogelijkheid niet.

Telstar blijft door het gelijkspel steken op de zevende plaats in de Eerste Divisie. Jong AZ staat nog altijd achttiende. De laatste zege van de Alkmaarse beloften dateert van eind september, toen De Graafschap met liefst 7-3 werd verslagen.

Maandagavond was nog een wedstrijd in de Eerste Divisie gepland, maar het duel tussen Jong PSV en SC Cambuur werd vanwege coronabesmettingen bij de Eindhovenaren uitgesteld.