'FC Groningen gaat niet voor El Khayati, maar Zweedse spelmaker'

2 november 2020, 18:08

De kans dat Nasser El Khayati bij FC Groningen terugkeert in de Eredivisie lijkt niet zo groot. Danny Buijs legde onlangs een lijntje uit naar de 31-jarige spelmaker, die zijn contract bij Qatar SC heeft afgekocht. In De Koffiecorner, een podcast van RTV Noord, wordt de interesse van FC Groningen voor El Khayati besproken en de naam van een potentiële andere versterking naar voren geschoven.

Buijs kent El Khayati goed van hun gezamenlijke periode bij Kozakken Boys en nam onlangs contact op met de oud-speler van ADO Den Haag. "Er is volgens mij summier contact geweest. Hij zou erop terugkomen. Dat is volgens mij nog niet gebeurd, maar dat kan natuurlijk altijd heel snel veranderen", vertelt Stefan Bleeker van bovengenoemd medium.

Volgens de FC Groningen-watcher is de Trots van het Noorden in Zweden bezig met een spelmaker. "Ik denk dat daar uiteindelijk de voorkeur naar uitgaat. Wat ik begrijp, is dat het om Stefano Vecchia van Sirius gaat. Het is een aanvallend ingestelde speler, iemand die redelijk wat doelpunten heeft gemaakt en zeer belangrijk is geweest voor zijn team. Het zou een zogeheten buitenkansje kunnen zijn." Vecchia, een 25-jarige Zweed, beschikt bij Sirius over een contract dat in de winter afloopt.

El Khayati naar FC Groningen ziet Bleeker niet 1-2-3 gebeuren. "El Khayati zit nog in Qatar. Ondanks dat zijn contract is afgelopen, is hij nog niet terug. Je zou mogen verwachten dat hij een keer richting Nederland gaat als hij daar klaar is, zijn contract is ontbonden, Groningen toont interesse en hij heeft zelf ook veel interesse om hier te voetballen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen