Scherpen enige Ajax-keeper, mogelijk nog aanvulling

Scherpen enige Ajax-keeper, mogelijk nog aanvulling

2 november 2020 – Kjell Scherpen (20) staat voor zijn officiële Ajax-debuut. De doelman is door Erik ten Hag vooralsnog als enige (!) keeper opgenomen in de door corona uitgedunde zeventienkoppige selectie van de Amsterdammers. Of er later alsnog spelers worden toegevoegd aan de groep, is onbekend. Maarten Stekelenburg en Andre Onana ontbreken in elk geval vanwege een positieve coronatest.

Dat blijkt uit het bericht dat Ajax op de clubsite heeft gezet. Scherpen is de enige keeper die Ajax meeneemt naar Denemarken. In totaal heeft Ajax zes keepers ingeschreven in de Champions League. Naast Onana, Stekelenburg en Scherpen zijn dat Daan Reiziger, Calvin Raatsie en Dominik Kotarski. Laatstgenoemde is naast Scherpen, Onana en Stekelenburg een vast gezicht van het keepersgilde van Ajax. Reiziger, Raatsie en Kotarski mogen in actie komen in het miljardenbal omdat ze op de B-lijst staan. Het is onduidelijk of zij positief of negatief hebben getest hebben op corona en dus tot de beschikking van Ten Hag staan.

Lees ookAjax mist onder meer Tadic, Onana, Klaassen, Labyad en Gravenberch

Scherpen speelde nog geen enkele officiële wedstrijd in de hoofdmacht van Ajax, maar deed vooral ervaring op bij Jong Ajax in de Eerste Divisie. Daarin kwam hij tot negentien wedstrijd wedstrijden, waarin hij zevenmaal de nul hield. In het verleden speelde hij bij FC Emmen, dat hem ruim een jaar geleden verkocht aan Ajax. 

gerelateerd