Geen winnaar bij Nederlands onderonsje Memphis en Botman

1 november 2020, 22:59

De Nederlandse ontmoeting in de Ligue 1 tussen Sven Botman van Memphis Depay heeft geen winnaar opgeleverd. De zondagavondwedstrijd tussen Lille en Olympique Lyon eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een resultaat waar met name Lille van zal balen.

Lille speelde namelijk bijna een helft met een man meer. Vlak na rust kreeg Lyon-verdediger Marcelo zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers zich in de tweede helft voornamelijk moesten beperkten tot verdedigen. Op het moment dat Marcelo werd weggestuurd, prijkte een 1-1 stand op het scorebord. Jonathan Bamba had halverwege de eerste helft de score geopend, Zeki Celik (eigen goal) maakt er vijf minuten voor rust 1-1 van.

Ondanks de man-meer-situatie slaagde Lille er met de wederom sterk spelende Botman niet in om de 2-1 af te dwingen. Bij Lyon kon Memphis zich niet onderscheiden. Hij was de laatste wedstrijden belangrijk voor zijn team, maar verliet in Lille na 75 minuten zonder assist of doelpunt het veld. Door de remise van Lille staat Paris Saint-Germain alleen aan kop in de Ligue 1. De club van Botman staat met twee punten minder tweede. Lyon is terug te vinden op de zesde plaats.