Napoli wordt gevloerd door Sassuolo, dat naar plaats twee klimt

1 november 2020, 20:22

Napoli heeft bovenin de Serie A een gevoelige nederlaag geleden tegen Sassuolo. De bezoekers zegevierden met 0-2 en klommen daardoor naar de tweede plaats. Het team heeft meer punten dan Juventus, dat eerder vandaag ook won. Het verschil is twee punten in het voordeel van Sassuolo.

Napoli en Sassuolo hadden zondag allebei elf punten voordat het duel begon. Het was dus een directe strijd om de tweede plaats in de competitie en Sassuolo was daarin het slachtvaardigst. Na een uur benutte Manuel Locatelli een strafschop en Maxime Lopez gooide het duel in de negentigste minuut in het slot: 0-2. Sassuolo staat tweede met twee punten meer dan Juventus en twee minder dan AC Milan.

AS Roma wint wel

In tegenstelling tot Napoli heeft AS Roma zondag wel een overwinning geboekt. Het ambitieuze Fiorentina werd met 2-0 verslagen, door goals van Leonardo Spinazzola en Pedro. Rick Karsdorp stond in de basis en werd na 72 minuten naar de kant gehaald. Roma staat door de overwinning nu zevende. Fiorentina bezet de elfde positie en dat is te laag voor de ambities van de club.