Arsenal rekent af met horrorreeks en wint bij United

1 november 2020, 19:27   Bijgewerkt: 1 november 2020, 23:32

Voor het eerst in ruim vijf jaar tijd heeft Arsenal in de Premier League weer eens gewonnen op bezoek bij een club uit de topzes. Op Old Trafford was Arsenal de betere tegen Manchester United en won het met 0-1 door een rake penalty van Pierre-Emerick Aubameyang.

Van de ontmoeting tussen de twee in verval geraakte topclubs werd veel verwacht, maar eigenlijk stelde de wedstrijd behoorlijk teleur. Met name het eerste bedrijf was eigenlijk niet om aan te zien. Daarin was Arsenal verrassend wel de bovenliggende partij. De ploeg van Mikel Arteta kreeg de beste kansen, al gebeurde er bijzonder weinig op Old Trafford. Arsenal kwam via een schot van Willian dichtbij, want hij duwde de bal in het eerste bedrijf met veel gevoel tegen de lat.

Een andere grote kans was niet weggelegd voor Bukayo Saka, die uit kansrijke positie over het doel van David De Gea kopte. United kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een poging van Mason Greenwood, die met zijn schot vanaf de zijkant de voeten van Bernd Leno vond. In het tweede bedrijf kwam Man United wel iets beter in de wedstrijd, maar ook toen was het met name voorin niet goed genoeg.

Arsenal speelde ook weinig kansen bij elkaar, maar beet wel van zich af via een schot van Pierre-Emerick Aubameyang. Hij krulde echter net naast. Het duel had veel weg van een doelpuntloze remise, maar dat werd het niet. Twintig minuten voor tijd beging Paul Pogba een overtreding op Héctor Bellerín en dus kreeg Arsenal een penalty. Dat buitenkansje werd benut door Aubameyang, die keeper De Gea de verkeerde hoek in zag gaan. Het was pas de tweede goal van het seizoen voor de Gabonese spits, maar wel een heel belangrijke.

Om het tij te keren bracht Ole Gunnar Solskjaer middenvelder Donny van de Beek in de 75ste minuut in het veld voor Bruno Fernandes. Ook Edinson Cavani werd toen ingebracht. Van de Beek deed weinig fout, maar kon ook niet echt zijn stempel drukken. Wel was hij betrokken bij het gevaarlijkste moment van United, toen zijn voorzet door Mohamed Elneny op de paal werd gewerkt. Daar kwam Arsenal goed weg, maar verder kwam de zege niet in gevaar.

Arsenal heeft zodoende eindelijk weer eens een uitduel met een club uit de topzes gewonnen. Dat gebeurde voor het laatst in 2015. Arsenal doet bovendien goede zaken in het klassement, door met twaalf punten nu naar het linkerrijtje te gaan. United heeft zeven punten en staat er niet goed voor. Het wacht nu al vier duels op een overwinning in de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen