Fraser en Sparta krijgen nieuwe tik: "Zorgen vind ik te zwaar"

Fraser en Sparta krijgen nieuwe tik: "Zorgen vind ik te zwaar"

1 november 2020 – Ook in de zevende speelronde is het Sparta niet gelukt om de eerste driepunter van het seizoen te noteren. Na de bekeruitschakeling tegen ADO Den Haag werd er zondag afgetekend met 1-4 verloren van sc Heerenveen. Henk Fraser probeert het hoofd koel te houden in de onrust die langzaam maar zeker begint te ontstaan.

Sparta won nog niet en staat voorlaatste met slechts drie punten. Het zware schema is daar uiteraard debet aan, maar toch is het een teleurstelling voor de Rotterdammers. "Zorgen vind ik te zwaar", zegt de coach tegenover RTV Rijnmond. "Minder punten en de stand op de ranglijst gaan invloed hebben op je kop. We moeten beseffen dat we daar weerstand tegen moeten bieden. Maar de redenen en de factoren die daar invloed op hebben zijn voor mij duidelijk. Dat kan ik wel gaan aanreiken, maar daar is niemand echt geïnteresseerd in. We moeten gewoon punten halen. Daar is waar het om gaat."

Dat het zondag niet lukte tegen Heerenveen, had volgens Fraser twee redenen. "We spelen tegen een goede ploeg die niet voor niets staan waar ze staan. Het is een goed voetballende ploeg dus je weet dat je tegen hen ook kan voetballen. Ik denk we bij vlagen wel goed positiespel hebben gespeeld. Het probleem is vandaag het verdedigen. Als je de goals ziet, dan zitten er een aantal bij waar we niet goed verdedigd hebben. Het andere probleem is dat we voorin geen stootkracht hebben getoond en niet hebben kunnen bijten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021