Herstelde talisman Ronaldo direct weer matchwinner

1 november 2020, 16:56   Bijgewerkt: 1 november 2020, 17:01

Zonder Cristiano Ronaldo had het een lastig verhaal geworden voor Juventus om te winnen van Spezia, maar gelukkig voor de regerend kampioen heeft de Portugees zondag zijn rentree gemaakt. De sterspeler kwam in de tweede helft in het veld en was met twee goals belangrijk tijdens het met 1-4 gewonnen duel.

Spezia was in het eerste uur zeker niet minder dan Juventus. De bezoekers kwamen via Alvaro Morata wel op voorsprong na een kwartier, maar het Jeroen Zoet-loze Spezia beet na een halfuur van zich af door via Tomasso Pobega op gelijke hoogte te komen. Overigens is Morata de man in vorm bij Juventus. Zijn goal werd aanvankelijk nog afgekeurd door de arbitrage, maar met hulp van de VAR telde het doelpunt alsnog. De aanvaller kreeg ongetwijfel een déjà vu, omdat hij in de laatste vier duels zeven goals afgekeurd zag worden.

Juventus speelde de afgelopen twee duels gelijk in de competitie en verloor zonder Ronaldo midweeks van FC Barcelona in de Champions League. De Portugees kwam er in de 56ste minuut in voor Paulo Dybala en hielp zijn ploeg voor het dode punt. Op aangeven van Morata omspeelde hij al na drie minuten de keeper om vervolgens raak te schieten. Adrien Rabiot maakte er snel 1-3 van en daarmee was het duel beslist. Ronaldo mocht in de 77ste minuut ook nog aanleggen voor een penalty en deed dat feilloos met een panenka: 1-4. Juventus klimt naar plaats twee, maar de achterstand op AC Milan is met vier punten nog wel fors te noemen.

Bizarre zege Lazio

Het door corona geplaagde Lazio was vorig seizoen een verrassing in de Serie A, maar draait vooralsnog moeizaam. Zondag  leek het tegen Torino op weg naar een nederlaag, maar won het door twee doelpunten in extremis toch nog met 3-4. Ciro Immobile maakte in de 95ste minuut de gelijkmaker en daarna was Felipe Caicedo nog verantwoordelijk voor de winnende. Die viel in de 98ste minuut. Lazio klimt door de winst naar de zevende plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen