Van Leer verliest plek onder Sparta-lat aan Okoye

1 november 2020, 13:56   Bijgewerkt: 1 november 2020, 14:04

Maduka Okoye krijgt van Henk Fraser de kans om zich vanaf het begin te laten zien. Hij is tegen SC Heerenveen de vervanger van de gepasseerde Benjamin van Leer. Eerder deze week liet Okoye al een goede indruk achter in het verloren bekerduel tegen ADO Den Haag (na strafschoppen). De Nigeriaanse sluitpost maakt daarmee direct zijn debuut in de Eredivisie.

De reusachtige Duitser, die zijn roots heeft liggen in Nigeria, werd deze zomer transfervrij opgepikt nadat zijn contract bij Fortuna Düsseldorlf afliep. In Rotterdam tekende Okoye een contract tot de zomer van 2022 en kreeg hij de kans als doelman bij Jong Sparta in de Tweede Divisie. Daar maakte Okoye dermate indruk dat hij de kans kreeg in het bekertoernooi. Die greep hij met beide handen aan.

Het betekent slecht nieuws voor Benjamin van Leer, die naar de reservebank wordt verwezen, stond dit seizoen in alle zes de Eredivisieduels aan de aftrap. Daarin kon hij echter niet overtuigen. Met hem in het doel incasseerden de Spangenaren dertien treffers, waardoor zijn ploeg met drie punten de voorlaatste plaats in de competitie bezet. Alleen Fortuna SIttard (twee punten) deed het tot dusverre slechter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen