AZ nog steeds titelkandidaat voor Kist: "Wereldploeg"

1 november 2020, 12:43

AZ beleeft met vijf gelijke spelen op rij een uiterst teleurstellende start van het nieuwe seizoen. De Alkmaarders wierpen zichzelf op als titelkandidaat, maar zagen de achterstand op mede-favoriet Ajax inmiddels al oplopen tot elf punten. Een zege op RKC is noodzakelijk om de weg omhoog in te zetten. Dat gaat zeker nog gebeuren, als het aan clubicoon Kees Kist ligt.

De cijfers zijn volgens Kist zo slecht nog niet. "De ploeg heeft immers ook niet verloren. AZ blijft een herkenbaar systeem spelen en op een gegeven moment gaat het echt wel weer lopen", zegt hij in gesprek met de NOS.  "Soms zit je ook in een fase waarin de resultaten gewoon tegenvallen. Zo'n 4-4 gelijkspel (tegen Sparta, red.), dat soort dingen kunnen gebeuren. Voor mij blijft AZ een wereldploeg. Er zit zoveel kwaliteit in dat team. Dus dat komt echt wel goed."

Is het dan zo dat er misschien te veel wordt verwacht van zijn oude werkgever? "Nee, zeker niet. Na afgelopen seizoen is het terecht dat de verwachtingen van dit AZ omhoog zijn gegaan. Ik denk ook zeker dat ze op een gegeven moment weer gaan aanhaken in de titelrace. Dit AZ is weliswaar jong, maar heeft veel kwaliteit en kwaliteit verloochent zich niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen