Sétien spreekt na ontslag: "Messi moeilijk te managen"

1 november 2020, 09:55

Quique Sétien moest afgelopen seizoen na de tweede plaats in de competitie en de historische afgang tegen Bayern München (2-8) het veld ruimen bij FC Barcelona. Voor de Spaanse oefenmeester, die bij de topclub werd opgevolgd door Ronald Koeman, was het echter geen reden om te spreken van een mislukt avontuur.

Het was zelfs een kans uit duizenden. "De ervaring bij Barcelona was geweldig", vertelt Setién in een interview met El Pais. "Ik heb de kans gekregen om iets unieks mee te maken en heb de spelers verteld dat ik nooit in zo'n kleedkamer ben geweest. Ik werkte met de beste spelers ter wereld."

Bijvoorbeeld met Lionel Messi. Dat was bepaald geen makkelijke opgave. "Er komt meer bij kijken. Namelijk dat hij meer is dan alleen een speler en lastig te managen is. Veel lastiger. Dat kun je ook zien in de documentaire van Michael Jordan. Je ziet dingen die je niet verwacht. Hij is erg op zichzelf, maar hij laat je wel de dingen zien die hij wil. Hij praat niet veel. Nadat ik ben vertrokken is duidelijk geworden dat ik lastige beslissingen heb moeten nemen, maar er is iets dat belangrijker is: de club."

Sétien voelde geen behoefte om tegen Messi in te gaan. "Er staat veel druk op hem, want er moet altijd worden gewonnen. Maar je kunt niet alles gebruiken om te winnen. Er zijn spelers die moeilijk te managen zijn en Messi is er daar één van. Wie ben ik om hem te veranderen? Hij wordt al jaren geaccepteerd en niemand heeft hem veranderd of kunnen veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen