Gisteren gemist: Ajax verslaat Fortuna, Barça loopt weer averij op

1 november 2020, 00:30   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 23:49

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 31 oktober.

Drie penalty's en doelpunt Brobbey loodsen Ajax langs Fortuna

Ajax heeft zaterdagavond een regelmatige overwinning geboekt op Fortuna Sittard. De Amsterdammers kwamen in eigen stadion verrassend op een 0-1 achterstand, maar bogen die uiteindelijk om in een 5-2 overwinning. Davy Klaassen was met twee doelpunten belangrijk voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Ajax blijft ook na dit weekend in ieder geval gedeeld koploper, terwijl Fortuna nog altijd op zoek is naar de eerste competitiezege van dit seizoen.

Vitesse blijft gedeeld koploper na stroeve zege op Willem II

Met hangen en wurgen is Vitesse er zaterdagavond in geslaagd om wederom drie punten bij te schrijven in de Eredivisie. In een kansarme wedstrijd kreeg het Willem II ternauwernood op de knieën door doelpunten van spitsen Loïs Openda en Armando Broja en een beauty van Patrick Vroegh: 1-3. Hierdoor blijft Vitesse samen met Ajax aan kop staan in de Eredivisie.

Zwols geklungel betekent zorgeloze avond voor Twente

FC Twente mag zich voor minstens één dag de nummer drie van Nederland noemen. De Tukkers boekten een klinkende 5-1 overwinning op een onthutsend zwak PEC Zwolle. Drie van de vier treffers kwamen voort uit verdedigende fouten. Queensy Menig, Vaclav Cerney, Danilo, Wout Brama (beauty) en Luka Ilic waren de doelpuntenmakers aan de kant van Twente. Eliano Reinders redde tussendoor de eer voor PEC.

Een-na-beste seizoensstart FC Groningen na simpele zege

FC Groningen heeft zaterdagavond een kinderlijk eenvoudige geboekt zege op een uiterst zwak VVV-Venlo. De gasten uit Venlo kwamen amper tot voetballen toe, waardoor Groningen via Patrick Joosten en Jörgen Strand Larsen een makkelijke avond had in de Euroborg: 2-1.

Barça loopt bij Alavés tegen vierde puntenverlies op rij aan

De zege op Juventus in de Champions League was indrukwekkend van FC Barcelona, maar in La Liga blijft het aanmodderen voor Ronald Koeman en zijn ploeg. Tegen het tiental van Deportivo Alavés werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Barcelona was op achterstand gekomen door een enorme blunder van keeper Norberto Neto.

Invallers behoeden Liverpool voor misstap tegen West Ham

Het is West Ham United niet gelukt om wederom te stunten in de Premier League. De middenmoter speelde de afgelopen weken gelijk tegen Tottenham Hotspur en Manchester City, maar ging zaterdag ternauwernood onderuit tegen Liverpool. De koploper moest daar echter diep voor gaan: 2-1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen