Ten Hag niet tevreden: "Een onnodig moeilijke wedstrijd"

31 oktober 2020, 23:23

Erik ten Hag heeft zaterdagavond geen leuke avond beleefd in de Johan Cruijff ArenA. De trainer van Ajax zag zijn ploeg worstelen met en tegen Fortuna Sittard, maar uiteindelijk wel met 5-2 winnen. De coach sprak na het duel van het onnodig verspelen van energie.

Al snel keek Ajax in Amsterdam tegen een achterstand aan. "We begonnen ongeconcentreerd en kwamen onnodig met 0-1 achter. We stonden in de restverdediging niet goed in het linkerblok", analyseerde Ten Hag bij FOX Sports. "Dan mag Zian Flemming tussen drie, vier spelers door slalommen en dan wordt er ook nog een steekbal gegeven bij het rechterblok. Dat mag niet op ons niveau. De scherpte was er vandaag niet, ondanks dat de ploeg wel reageerde na de goal en het tempo omhoog gooide. We hebben ook veel kansen gekregen. Het was onvoldoende."

Met de momenten voor de goal had Ajax volgens Ten Hag meer moeten doen. "We scoren vijf keer, maar drie penalty's. Ik heb ze teruggezien en ik vond dat het wel penalty's waren, dus dat deel ik niet helemaal. Bovendien heb ik nog een penaltymoment gezien bij Lassina Traoré. Wij moeten niet al die penalty's nodig hebben om tot een hoge score te komen."

Halverwege bracht de trainer Quincy Promes voor Jurgen Ekkelenkamp. Het spel was echter nog steeds niet top, zag de coach. "Ik vond het in de tweede helft ook niet per se beter. Ik vond het een onnodig moeilijke wedstrijd. Het klasseverschil wordt wel duidelijk uitgedrukt en ik denk ook dat het de verhoudingen weergaf, maar ik vind het onnodig energie verspillen." Ten Hag werd geconfronteerd met het natrappen van David Neres en had een kort maar duidelijk antwoord. "Dit moet 'ie niet doen."

Scorende Brobbey

Bij Ajax maakte debutant Brian Brobbey (18) als invaller een doelpunt. "Brian had het ongeduld en dat zie je bij veel spelers. Alleen, je moet er wel klaar voor zijn. Hij is van ver gekomen, omdat hij vorig seizoen van de ene na de andere blessure gekomen. Voor iedereen is dit een mooi compliment, bijvoorbeeld voor de staf en zeker ook voor hemzelf. Nu begint het eigenlijk pas voor hem. Hij is zeker een speler waar wij mee verder willen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen