Vitesse blijft gedeeld koploper na stroeve zege op Willem II

31 oktober 2020, 22:58   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 23:08

Met hangen en wurgen is Vitesse er zaterdagavond in geslaagd om wederom drie punten bij te schrijven in de Eredivisie. In een kansarme wedstrijd kreeg het Willem II ternauwernood op de knieën door doelpunten van spitsen Loïs Openda en Armando Broja en een beauty van Patrick Vroegh: 1-3. Hierdoor blijft Vitesse samen met Ajax aan kop staan in de Eredivisie.

Door de overwinning op PSV van een week eerder, begon Vitesse de wedstrijd als gedeeld koploper. Samen met Ajax had het ook nog eens de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie en waren er met vijftien punten drie keer zoveel punten verzameld als Willem II. De Tilburgers zitten in een moeilijke periode; de laatste zege dateert alweer van september. Dat was voor Adrie Koster echter geen reden om te sleutelen aan zijn basiself, want alleen de geblesseerde Robbin Ruiter werd vervangen door Jorn Brondeel. Bij de tegenstander was Million Manhoef de linksback. Smaakmaker Oussama Tannane was weliswaar terug van een schoring, maar testte deze week positief op corona.

Dat gemis aan creativiteit werd in de eerste helft pijnlijk duidelijk voor de Arnhemmers. Het wist nauwelijks gevaarlijk te worden en moest lang wachten op de eerste echte kans. Dat gold ook voor Willem II, dat na een klein halfuur de eerste serieuze kans ook direct omzette in een doelpunt. Mike Trésor Ndayishimiye slingerde de bal vanaf rechts voor het doel, waar hij de voet van de inlopende Nunnely vond. De buitenspeler was Riechedly Bazoer te snel af en werkte de bal achter Remko Pasveer, die dus pas zijn vierde tegengoal van het seizoen incasseerde.

Direct daarna leek de uitploeg op de achterstand te reageren, door via een hoekschop voor het eerst gevaar te stichten. Idrissa Touré torende boven alles en iedereen uit, maar kopte de bal net naast. Toch kreeg de toeschouwer een heel ander Vitesse te zien dan de afgelopen weken, want dit was ook direct het laatste wapenfeit van de ploeg van Letsch voor rust. Op typerende wijze kregen de bezoekers het na rust toch voor elkaar om op gelijke hoogte te komen. Openda kwam door over rechts en probeerde de bal voor te geven, maar raakte de bal dermate 'beroerd' dat hij over de keeper via de paal binnensloeg.

Vanaf dat moment trad er wel degelijk verbetering op in het spel van Vitesse. Het was kort na de goal twee keer dreigend voor het doel van Brondeel en de derde keer was ouderwets scheepsrecht. Nu volgde er een voorzet vanaf de linkerflank van basisdebutant Million Manhoef en met een subtiele voetbeweging wist spits Broja de halfhoge flankbal richting de korte hoek te dirigeren: 1-2. Letsch had inmiddels de drie T(h)omassen binnen de lijnen gebracht (Thomas Bruns, Thomas Buitink en Tomas Hajek) en zag zijn ploeg vervolgens voornamelijk verdedigen om de voorsprong over de streep te trekken. Het was nu de beurt aan de Tilburgers om het heft in handen te nemen en dat resulteerde in de 75e minuut in een grote kans voor Pavlidis, maar de Griek schoot vanaf de zestien hard op het lichaam van Pasveer.

Net voor tijd probeerde Derrick Köhn het op een manier die eerder op de avond al zeer succesvol bleek: een mislukte voorzet. Hij was echter minder fortuinlijk met zijn poging, want hij trof de lat. In de omschakeling gooide Vitesse de wedstrijd vervolgens in het slot. De eveneens ingevallen Patrick Vroegh schoot met buitenkant wreef op schitterende wijze de 1-3 op het scorebord. Door deze overwinning blijft Vitesse gedeeld bovenaan staan met Ajax, dat zaterdagavond eveneens wist te winnen. Willem II zet de teleurstellende reeks voort en moet volgende week ook nog eens opdraven uit bij PSV.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Jorn Brondeel 6; Derrick Köhn 6,5, Jordens Peters 6,5, Sebastian Holmén 6, Leeroy Owusu 5,5; Pol Llonch 5,5, Mike Trèsor 5,5 (68. Görkem Saglam 6), Jan-Arie van der Heijden 5,5; Mats Köhlert 5 (75. John Yeboah -), Evangelos Pavlidis 5, Ché Nunnely 6,5.

Vitesse: Remko Pasveer 6,5; Million Manhoef 6,5 (70. Tomas Hajek 6), Danilho Doekhi 6, Jacob Rasmussen 6, Eliazer Dasa 6; Idrissa Touré 5 (60. Thomas Buitink 6), Sondre Tronstad 5 (60. Thomas Bruns 6), Daan Huisman 6; Loïs Openda 6,5 (78. Patrick Vroegh -), Armando Broja 6 (78. Oussama Darfalou -).

Man of the match: Jordens Peters

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen