Zwols geklungel betekent zorgeloze avond voor Twente

31 oktober 2020, 20:41   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 22:15

FC Twente mag zich voor minstens één dag de nummer drie van Nederland noemen. De Tukkers boekten een klinkende 5-1 overwinning op een onthutsend zwak PEC Zwolle. Drie van de vier treffers kwamen voort uit verdedigende fouten. Queensy Menig, Vaclav Cerney, Danilo, Wout Brama (beauty) en Luka Ilic waren de doelpuntenmakers aan de kant van Twente. Eliano Reinders redde tussendoor de eer voor PEC.

FC Twente is uitstekend aan het seizoen begonnen. De ploeg van Ron Jans staat op een keurige zesde plaats met elf punten uit zes duels. Er werd drie keer gewonnen en pas één keer verloren, dat was vorige week tegen FC Utrecht (2-1).

Het was het begin van een uiterst pijnlijke avond voor Lam. Een klein halfuur later maakte de routinier wéér een fout en opnieuw kwam daar een Twentse treffer uit voort. Lam gaf een belabberde bal terug op de doelman, Danilo ging er vervolgens mee aan de haal en rondde koeltjes af voor 2-0.

De tweede treffer van Twente kwam hard aan bij PEC, dat eigenlijk helemaal geen slechte wedstrijd speelde. Na de openingsdoelpunt trok de formatie van John Stegeman ten strijde en het was veelvuldig in balbezit. Via Reijnders was het dichtbij de gelijkmaker. Hij kreeg de bal, na een prachtige pass van Immanuel Pherai, niet voorbij Twente-goalie Joël Drommel. De harde realiteit was echter dat het 2-0 voor Twente stond door twee persoonlijke fouten.

De Tukkers zaten dus op rozen en konden vrijuit voetballen. Nog voor rust was de overwinning in kannen en kruiken. Uit een corner nam Brama de bal prachtig op de slof. Het leer vloog via de binnenkant van de paal binnen voor 3-0. Het was al een dramatische avond voor PEC, maar inmiddels kwam ook een oorwassing steeds dichterbij.

Na de rust bleef Reza Ghoochannejhad in de kleedkamer achter. Hij kon daar Lam gezelschap houden die tien minuten voor de thee al gewisseld was. Met Mike van Duinen moest er voorin iets geforceerd worden, maar dat ging allesbehalve volgens plan. De tweede helft was namelijk krap vijf minuten onderweg of de vierde tegengoal voor PEC was al een feit. Ditmaal ging PEC-goalie Michael Zetterer met een slechte trap in de fout. Danilo vond vervolgens Cerny, die koeltjes afrondde voor 4-0. Dat PEC deze avond hardleers was als het ging om het maken van individuele fouten werd even later pijnlijk duidelijk toen een misser van Leemans bijna aan de basis lag van de 5-0. De middenvelder speelde de bal gevaarlijk door het midden, zag Danilo oppikken en een vrije doortocht hebben richting Zetterer. De Braziliaan had het vizier echter niet op scherp, waardoor Leemans met de schrik vrijkwam.

Twente meldt zich door de klinkende overwinning voor minstens één dag op de derde plaats. Voor PEC betekent dit de derde nederlaag van het seizoen én tevens een hoop huiswerk. Het sloeg namelijk een modderfiguur in Enschede.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 6.5; Tyronne Ebuehi 6.5, Gonzalo Pleguezuelo 6.5, Kik Perie 6.5 (69. Casper Staring 6), Jayden Oosterwolde 6.5 (69. Gijs Smal 6); Wout Brama 7.5, Godfried Roemeratoe 6.5 (88. Ramiz Zerrouki -), Jesse Bosch 6.5 (83. Luka Ilic 7.5); Vaclav Cerny 7,5 (83. Halil Dervisoglu -), Danilo, Queensy Menig 7.5

PEC Zwolle: Michael Zetterer 5; Sai van Wermeskerken 5.5, Sam Kersten 5.5, Thomas Lam 3 (37 Marc Olivier Doué 5.5 ), Yuta Nakayama 6; Dean Huiberts 5.5 (78. Samir Lagsir -), Rico Strieder 5.5 (59. Thomas van den Belt 5.5), Eliano Reijnders 6; Clint Leemans 5.5 (60. Jesper Drost 6), Reza Ghoochannejhad 5 (46. Mike van Duinen 5.5), Immanuel Pherai 6

Man of the match: Danilo

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen