Ziyech verovert harten Chelsea-fans met goal en assist

31 oktober 2020, 17:51   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 20:55

Hakim Ziyech kan voorlopig niet meer stuk bij de supporters van Chelsea. De van Ajax overgekomen spelmaker maakte zaterdagmiddag tegen Burnley zijn basisdebuut in de Premier League en betaalde het vertrouwen van trainer Frank Lampard terug met een doelpunt en een assist. Mede dankzij de bijdrage van Ziyech won Chelsea met 0-3 op Turf Moor.

Ziyech statte midweeks in de Champions League tegen FK Krasnodar (0-4) voor het eerst in de basis bij Chelseea. Toen leverde hij met een doelpunt een bijdrage aan de ruime overwinning. Lampard was na de zege in Rusland vol lof over Ziyech. "We kunnen spelers gebruiken met vertrouwen en een persoonlijkheid, die denken dat ze hier thuishoren en iets willen brengen. Hij is een absolute droom om mee te werken", zei de trainer, die zaterdag opnieuw een plekje in zijn elftal inruimde voor de oud-Ajacied.

Op bezoek bij Burnley liet Ziyech zien waarom Chelsea veertig miljoen euro voor hem heeft betaald. De linkspoot speelde uitstekend en nam zijn team bij de hand door na een klein halfuur de score te openen. Op aangeven van Tammy Abraham schoot hij de bal in de korte hoek buiten het bereik van Burnley-doelman Nick Pope. Nadat Kurt Zouma er in de tweede helft met een kopbal 0-2 van maakte, was Ziyech weer bepalend. Hij legde de bal klaar voor Timo Werner, die zijn derde doelpunt in de Premier League maakte.

Voor Ziyech was daarna de wedstrijd voorbij. Hij werd naar de kant gehaald en vervangen door Callum Hudson-Odoi. Zonder Ziyech werd er niet meer gescoord op Turf Moor. Chelsea stijgt door de 0-3 zege naar de vierde plaats, Burnley staat nu op doelsaldo laatste.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen