Atalanta dankt Muriel vier dagen na remise tegen Ajax

Atalanta dankt Muriel vier dagen na remise tegen Ajax

31 oktober 2020 – Na twee nederlagen op rij heeft Atalanta zaterdag drie punten bijgeschreven in de Serie A. Vier dagen na het Champions League-treffen met Ajax (2-2) was de Italiaanse club met 1-2 te sterk voor Crotone. Luis Muriel, die Ajax-plaaggeest Duván Zapata in de spits verving, was met twee goals de grote man aan Atalanta-zijde.Bij Atalanta kreeg naast Zapata ook Josip Ilicic. Desalniettemin startte Sam Lammers wederom op de bank bij de club uit Bergamo. Zelfs als invaller kreeg de van PSV overgekomen aanvaller geen tijd. Hans Hateboer zorgde voor de Nederlandse inbreng aan Atalanta-zijde, al viel hij wel uit. Marten de Roon en Robin Gosens ontbraken namelijk vanwege een blessure.

Alle doelpunten in Crotone vielen zaterdag in de eerste helft. Muriel opende aangeven van Ruslan Malinovskiy de score nadat hij al enkele kansen had gekregen. Niet veel later verdubbelde hij ook de marge. Crotone, met Ajax-huurling Lisandro Magallan in de basis, deed vlak voor rust wat terug via Nwankwo Simy.

Meer doelpunten vielen niet in Crotone, dus boekte Atalanta na de nederlagen tegen Napoli (4-1) en Sampdoria (1-3) weer een keer een zege in de Serie A. De Champions League-opponent van Ajax stijgt door de zege naar de tweede plaats, al komen veel concurrenten dit weekend nog in actie.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020