Hazard viert competitierentree met prachtgoal en zege

31 oktober 2020, 15:52   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 17:27

Real Madrid heeft zaterdag de Clásico-zege een uitstekend vervolg gegeven. Op trainingscomplex Valdebebas was de kampioen van Spanje met 4-1 te sterk voor de promovendus Huesca. De van enkelklachten herstelde Eden Hazard maakte zijn langverwachte rentree in de Spaanse competitie en luisterde zijn eerste speelminuten op met een doelpunt.

De door blessureleed geplaagde Hazard maakte midweeks al zijn rentree bij Real Madrid. In het Champions League-duel met Borussia Mönchengladbach kreeg de Belgische recordaankoop twintig minuten speeltijd. Toen kwam hij niet tot scoren. Zaterdag verscheen Hazard aan de aftrap. Nadat Huesca enkele kansen had gecreëerd, opende de Belg de score. Met een prachtige afstandsknal zette hij de 1-0 op het scorebord.

Een aantal minuten later viel ook de 2-0. Karim Benzema nam een voorzet van Lucas Vázquez met de borst aan en verschalkte Huesca-doelman Andrés Fernández. Vroeg in de tweede helft viel vervolgens de beslissing. Na een fraaie aanval schoot Federico Valverde de 3-0 binnen. Sergio Ramos kwam zaterdag niet tot scoren, maar speelde wel zijn 500ste wedstrijd in La Liga. Namens Huesca maakte David Ferreiro een kwartier voor tijd nog de verdiende eretreffer, waarna Benzema vlak de 4-1 binnen kopte.

Real Madrid neemt door de 4-1 zege de koppositie in de Spaanse competitie over van Real Sociedad. Atlético Madrid en FC Barcelona, op papier de grootste concurrenten voor de landstitel, staan respectievelijk zesde en twaalfde. Beide teams hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld.