Walker leidt Manchester City naar minieme zege

Walker leidt Manchester City naar minieme zege

31 oktober 2020 – Manchester City heeft zaterdag het uitduel met Sheffield United nipt gewonnen. Dankzij een doelpunt van Kyle Walker boekten The Citizens een minieme, maar verdiende 0-1 zege. Manchester City stijgt door de overwinnning naar de zevende plaats in de Premier League.Trainer Pep Guardiola kon op Bramall Lane geen beroep doen op een aantal spelers, onder wie spitsen Gabriel Jesus en Sergio Agüero. Daardoor startte zomeraanwinst Ferrán Torres in de punt van de aanval. Hij kreeg vroeg in de wedstrijd zijn eerste kans, maar zijn kopbal werd gekeerd door Sheffield-keeper Aaron Ramsdale. Daarna volgden nog meer mogelijkheden voor de bezoekers, al viel de 0-1 pas na een halfuur.

Die werd gemaakt door Kyle Walker, oud-speler van Sheffield United. Zijn schot vanaf twintig meter zeilde in de lange hoek. Manchester City verzuimde daarna door te drukken, maar had anderzijds ook weinig te duchten van Sheffield United. Toch had de thuisploeg twintig minuten voor tijd op 1-1 kunnen komen via Rhian Brewster. De van Liverpool overgekomen aanvaller kreeg de bal echter niet over Ederson heen. Bovendien bleek hij achteraf buitenspel te hebben gestaan.

Het doelpunt van Walker bleek na negentig minuten voor Manchester City genoeg voor de zege. De ploeg van Guardiola, die slechts twee van de eerste vijf competitiewedstrijden had gewonnen, staat nu op elf punten uit zes wedstrijden en bezet de zevende plaats. Koploper Everton heeft twee punten meer. Sheffield veroverde nog maar één punt en staat negentiende.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020