Manchester City pikt Servisch talent Stevanovic op uit Belgrado

Manchester City pikt Servisch talent Stevanovic op uit Belgrado

31 oktober 2020 – Manchester City heeft de eerste winterse transfer van 2021 al binnen. De pas net achttien geworden Filip Stevanovic maakt in januari de overstap van Partizan Belgrado naar the Citizens, zo laat de Servische club zaterdagmiddag weten. Volgens transferexpert Fabrizio Romano gaat het om een transfersom van acht miljoen euro plus bonussen.

De jonge linksbuiten maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Servische competitie. Sindsdien speelde hij 54 wedstrijden voor Partizan, verdeeld over de nationale competitie, het bekertoernooi en de Europa League. Daarin kwam hij tot twaalf doelpunten en vijf assists. Stevanovic is daarnaast ook Servisch jeugdinternational. Manchester City troeft met de transfer onder meer Manchester United af, dat ook interesse toonde in de jonge vleugelaanvaller. 

De komst van Stevanovic past binnen het transferbeleid van Manchester City. Afgelopen zomer werden met onder meer Rúben Dias (23) en Ferran Torres (20) al relatief jonge versterkingen gehaald. Ook Nathan Aké (25) kwam toen naar Manchester. 

Lees ook: Guardiola wil weer vijf keer mogen wisselen in Premier League

gerelateerd